L'Ajuntament de la Roca del Vallès renova la seva imatge institucional

El nou logotip administratiu del consistori ofereix una estètica més moderna i adaptada als canals comunicatius de la institució, tot i mantenir els elements característics de l’escut heràldic de la vila.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès ha aprovat inicialment el nou escut administratiu i el nou manual d’imatge corporativa. La nova imatge institucional del consistori va ser aprovada, inicialment, dijous 31 de gener durant el Ple municipal, i es sotmetrà a informació pública durant un termini de 30 dies mitjançant la seva exposició al tauler d’anuncis de l’Ajuntament, al web municipal i la seva publicació al DOGC. Transcorregut aquest termini, el Ple municipal haurà d’aprovar la imatge de forma expressa.

Un cop aprovada definitivament, es farà visible en els diversos canals comunicatius de la institució; entre ells, l’actual pàgina web www.laroca.cat, els perfils corporatius a les xarxes socials Facebook i Twitter; i la futura nova pàgina web de l’Ajuntament, que és previst que es presenti i entri en funcionament al llarg de les properes setmanes.

L’Ajuntament mantindrà l’actual escut heràldic

La incorporació de la nova imatge institucional no implicarà en cap cas, però, l’eliminació de l’escut heràldic de la Roca del Vallès; que es mantindrà com a element identitari com a part intrínseca que representa de la història del municipi. Així, el nou escut administratiu substituirà l’escut heràldic en totes les comunicacions institucionals que realitzi l’Ajuntament i progressivament s’anirà introduint en les diverses àrees de la corporació. La nova identitat, doncs, afecta a totes les marques, departaments i a totes les comunicacions de l’administració local i, per tant, se’n farà una aplicació global.

Un escut més modern i adaptat a les necessitats comunicatives

Amb el nou escut administratiu, l’equip de govern pretén millorar la identificació de la institució, així com els serveis, accions i activitats que duu a terme. L’escut heràldic presentava dificultats de visibilitat en alguns dispositius; motiu pel qual la nova imatge, amb una estètica més moderna, s’adapta a tots els sistemes mòbils i a les diferents plataformes comunicatives de la corporació.

Característiques de la nova marca

La nova identitat institucional manté els colors verd i negre i actualitza els símbols existents a l’escut heràldic. Així, desapareixen les creus, la roca bífida i la corona de baronia. Amb tot, la forma de l’escut administratiu es manté caironada i arrodonida i amb les línies més definides. A l’interior s’hi integren les quatre barres de la senyera catalana a la part inferior; i a la superior hi és present un element semi circular que recrea els tres nuclis grans del municipi (la Torreta, Santa Agnès de Malanyanes i la Roca del Vallès) i la forma dels dòlmens –un dels jaciments arqueològics més representatius de la vila-.

Xavier del Villar, regidor d’Imatge i Comunicació, avança que el nou escut “aglutina l’esperit i l’essència de l’escut heràldic i introdueix nous elements que ens identifiquen amb el país i potencien valors com la cohesió, la unió, la solidaritat i la cooperació entre els nostres tres nuclis”.

L’Ajuntament també es dotarà amb un manual d’imatge corporativa

Mentrestant, l’aprovació de la nova imatge institucional de la Roca del Vallès i del manual d’ús, també anirà acompanyada, properament, d’un manual d’estil que inclourà, entre d’altres, les instruccions bàsiques per a l’ús correcte de la marca en múltiples suports.

27/06/2019
Fins el 26/06/2029
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 29-07-2020 11:53