Guia per votar a les eleccions del 14 de febrer

Última revisió 28-01-2021 16:12
28/01/2021

El tràmit per sol·licitar el vot per correu es pot demanar fins el 5 de febrer.

Les persones que habitualment votaven a l’escola Mogent hauran d’anar presencialment al pavelló del CEM.

El diumenge 14 de febrer se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya, per a les quals s’han pres mesures extraordinàries de seguretat per evitar els contagis de covid-19. Cal que la ciutadania les tingui clares per minimitzar els riscos i que els comicis es puguin desenvolupar amb normalitat. Tot seguit us expliquem els procediments per poder votar presencialment o per correu. Pots consultar la teva inscripció al cens aquí

 1. Vot presencial

Canvis en un col·legi electoral

Hi ha hagut modificacions en un dels col·legis electorals habituals. Enguany les persones que votaven a l’escola Mogent ho hauran de fer al pavelló del Centre Esportiu Municipal.

Horaris de votació

L’horari serà l’habitual de 9 h a 20 h, tot i que la Generalitat fa diverses recomanacions per distribuir els votants durant tota la jornada. Són les següents:

 • Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les tres primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 9 h a les 12 h.
 • Els votants no pertanyents als col·lectius de risc i que tampoc estiguin en quarantena votaran preferentment a la franja de les 12 h a les 19 h.
 • Els col·lectiu de persones en quarantena —contagiats, contactes estrets i sospitosos— votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir, de les 19 h a les 20 h.

Mesures preventives que cal prendre

 • Es recomana dur el vot preparat de casa per votar, a fi i efecte de minimitzar el temps d’estada dins el local electoral.
 • Els votants exhibiran el seu DNI de tal manera que els membres de la mesa en puguin veure les dades necessàries; els membres de la mesa no tocaran en cap cas el document.
 • Els membres de la mesa no tocaran el sobre de votació, però sí que seran els que retiraran el paper que tapa l’urna.
 • Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d’alta seguretat. Durant el recompte, es farà ús de la mascareta FFP2 i de guants d’un sol ús.
 • Els lavabos només els podran utilitzar els membres de la mesa i el personal acreditat.
 • Durant la jornada electoral, els locals s’han de netejar amb la regularitat pautada tècnicament per l’autoritat sanitària.
 • Les portes d’accés romandran sempre obertes. També es deixaran les finestres obertes tota la jornada electoral, sempre que sigui possible, i evitant els corrents d’aire.

 

 1. Vot per correu

També hi ha la possibilitat de votar per correu. Us expliquem els passos:

Sol·licitud de vot per correu presencialment a l’oficina o per internet

S’ha de fer una sol·licitud al web de Correus o presencialment a l’oficina (Rambla Mestre Jaume Torrents, 53). Si es fa per via telemàtica, caldrà instal·lar-se un certificat digital. Una vegada l’oficina admet la sol·licitud de vot, ja no es pot votar de forma presencial a la mesa. S’ha de sol·licitar fins el 5 de febrer a les 14 h.

Un treballador de Correus et portarà la documentació a casa

Al cap d’uns dies l’Oficina del Cens Electoral enviarà a casa teva per correu certificat un sobre amb la documentació per poder votar. El sobre contindrà la següent documentació:

 • El certificat d’inscripció en el cens.
 • Una papereta de votació de cadascuna de les candidatures que es presenten a les eleccions convocades.
 • El sobre de votació.
 • Un sobre adreçat al president/a de la mesa en la qual correspon votar.
 • Un full explicatiu del procediment que s’ha de seguir

Pots entregar el vot al treballador de Correus o anar personalment a l’oficina a votar

S’ha d’entregar el sobre amb el vot a la persona treballadora de Correus que hagi portat aquesta documentació. L'empleat/da de Correus et lliurarà un justificant acreditatiu del dipòsit de vot. Tanmateix, si ho prefereixes, pots enviar el vot per correu certificat des d'una oficina de Correus.

Eleccions al Parlament de Catalunya 2021
Eleccions al Parlament de Catalunya 2021