La Diputació de Barcelona ha renovat l’espai de consulta online del catàleg patrimonial, on hi podreu trobar tots els elements remarcables del nostre municipi.

">

Consulta el patrimoni cultural i històric de la Roca del Vallès en un nou web interactiu

Última revisió 20-10-2020 09:15
20/10/2020

La Diputació de Barcelona ha renovat l’espai de consulta online del catàleg patrimonial, on hi podreu trobar tots els elements remarcables del nostre municipi.

Accedir a tot el patrimoni de la Roca del Vallès mai ha estat tan fàcil. La Diputació de Barcelona gestiona el portal web de Patrimoni Cultural, un catàleg immens d’edificis, paratges, ruïnes, museus... de tota la província, i ara he renovat aquest espai perquè sigui més accessible pel conjunt de la població. Tots els elements amb valor patrimonial se situen sobre un mapa, i contenen un enllaç a una fitxa on s’amplia la informació.

Si accediu a https://patrimonicultural.diba.cat/municipi/la-roca-del-valles hi trobareu llistats 362 elements de patrimoni cultural, classificats en patrimoni immoble, patrimoni moble, patrimoni documental, patrimoni immaterial i patrimoni natural. Navegant pel mapa podreu obtenir la ubicació i la informació d’elements singulars com el rellotge de sol del carrer Pep Ventura, la masia de Can Raurell, la plataneda de Vallderiolf, els jardins de Can Vilalba, el dolmen de Can Gol, i un llarg etcètera.

La regidora de Cultura i Festes Populars, Laura Álvarez Estapé, ha animat a tothom a entrar en aquest web i ha afirmat que “gràcies a les noves tecnologies podem tenir a l’abast de la mà tota la informació sobre el nostre ric patrimoni. Esperem que amb eines com aquesta el veïnat conegui i valori encara més allò que ens és propi”.

El nou web de la Diputació presenta la informació de forma atractiva, intuïtiva, permetent una consulta molt visual del patrimoni del municipi i de tota la província, sempre utilitzant el suport cartogràfic que georeferència tots els elements i que dona nom al producte. A més, l’Ajuntament pot accedir a la base de dades i suggerir i demanar canvis si les descripcions no són del tot precises o hi ha hagut algun canvi en l’element.