La Roca del Vallès commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia en solidaritat amb les persones afectades

Última revisió 12-05-2021 13:47
12/05/2021

La façana de Can Sol llueix de color blau per recordar aquesta malaltia, que lluita pel seu reconeixement i per sumar esforços per la investigació sobre el seu tractament.

El 12 de maig es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica/EM, i d'altres síndromes de sensibilització central. L’Ajuntament de la Roca del Vallès se suma  a la iniciativa endegada per la Plataforma Familiars FM-SFC-SQM i l'ACAF de conscienciació i sensibilització social, i la façana de Can Sol s'il·lumina de color en blau a fi de donar visibilitat a les malalties i en solidaritat amb les persones afectades.

La fibromiàlgia és una afecció crònica desconeguda, caracteritzada per la presència de dolor crònic generalitzat, que sol coexistir amb altres símptomes, fonamentalment fatiga i problemes de son, però també poden estar presents parestèsies, rigidesa articular, mal de cap, sensació de tumefacció en mans, ansietat i depressió, problemes de concentració i memòria.

El diagnòstic de la fibromiàlgia és clínic, per la falta d'una prova objectiva i no es recolza, per tant, en cap prova analítica o d'imatge específica. Així, cal que s’investigui i es destinin més recursos per tal d’aconseguir un diagnòstic més acurat i un tractament eficaç. Amb aquestes iniciatives, es vol visibilitzar la problemàtica i donar suport a les famílies afectades.