Les obres de millora de la carretera de Vilanova faran tallar puntualment l'accés a la Pineda

Última revisió 16-09-2022 16:14
16/09/2022

La restricció començarà de forma parcial el proper dimarts 20 de setembre, i el tall serà total a partir del 26 de setembre i el veïnat haurà d’entrar i sortir del barri pel Bosc de Ruscalleda.

Les obres de millora de la carretera de Vilanova del Vallès (BV-5001) al seu pas pel barri de la Pineda es troben en el seu tram final. Per avançar amb els treballs caldrà tallar puntualment l’accés al barri, i el veïnat haurà d’entrar i sortir pel Bosc de Ruscalleda. El tall tindrà dues fases. La primera, de manera parcial, a partir del dimarts 20 de setembre, on es veuran restringits alguns girs d’accés a la urbanització. La segona fase serà el tall total d’accés a la urbanització i que començarà el 26 de setembre i es preveu que s’allargui fins al 4 de novembre, tot i que s’esmerçaran per reduir el termini.

L’objectiu dels treballs és la millora de la seguretat viària, reformant el revolt així com la intersecció existents a la urbanització La Pineda. La plataforma actual resulta insuficient per encabir aquestes actuacions, així que s’ampliarà la calçada cap a la banda del riu fet que permetrà millorar tant el radi de la corba existent com encabir els elements de millora de la intersecció i, alhora, fer que la intersecció sigui molt mes visible i perceptible.

En paral·lel, l’Ajuntament mitjançant la Regidoria d’Urbanisme va demanar a la Diputació de Barcelona (responsable de la carretera i les obres) que s’aprofités aquesta intervenció per millorar el sistema de clavegueram de la zona baixa de la Pineda, i posar solució a un problema que pateix el veïnat de la urbanització des de fa molts anys. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Xavier del Villar, expressa: “És una molt bona notícia que, malgrat totes les dificultats i complexitat d’aquesta obra, finalment Diputació i Ajuntament ens haguem posat d’acord en aprofitar aquesta actuació de millora del revolt per abordar una problemàtica endèmica que pateixen els veïns de la Pineda”.  Aquest fet però, ha provocat una pausa en les obres durant l’estiu per poder reformar el projecte i donar resposta a aquesta petició. Trobareu tota la informació en aquest enllaç