S'inicien els treballs de l'Eix Cívic que s'allargaran uns quatre mesos

Última revisió 13-01-2022 18:06
13/01/2022

No es preveu que afectin a la programació cultural ni educativa que es fa als equipaments de la zona.

Els operaris ja han començat a treballar per transformar l’Eix Cívic de la Torreta, un projecte molt important pel barri que millorarà la qualitat de vida del veïnat. En aquesta primera fase de les obres, es desmuntarà el mobiliari urbà, així com l’enllumenat, els jocs infantils, la pèrgola, la pista de petanca i les canalitzacions d’aigua. Un cop fet això, es començaran a moure les terres i es delimitaran les actuacions previstes en el projecte.

Comença el compte enrere perquè el barri faci un pas endavant”, ha afirmat el regidor d’Urbanisme, Xavier del Villar, qui ha afegit: “Les zones verdes, la millora dels espais de jocs, l’adequació dels espais de pas... l’Eix Cívic serà central en la vida del barri i un espai de gaudi per tothom. Ha d’esdevenir el rovell de l’ou de la vida del barri i serà aglutinador de tots els equipaments municipals que l’envolten: Can Tàpies, Centre Cultural, escola...”.

Tots aquests treballs es faran en paral·lel a l’activitat habitual dels equipaments de la zona, sense interferir-hi especialment. Per exemple, l’activitat del Centre Cultural es mantindrà, i quan es comencin a programar activitats a l’exterior de Can Tàpies quan vingui el bon temps, es preveu que les obres ja es trobin a la recta final. Pel que fa a l’Escola, les obres no tindran afectació a la mobilitat habitual durant les entrades i sortides.

Tot i això el veïnat haurà de conviure amb els treballs durant uns mesos, que com és comprensible tindran afectacions puntuals en la quotidianitat del barri. Així, el trànsit es podrà alentir durant les entrades i sortides de maquinària de l’espai, i en les fases constructives durant l’horari laboral es produiran sorolls. 

Podeu consultar el projecte i la informació relacionada aquí