Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Salut Pública Animals domèstics
Animals domèstics

L’Ajuntament de la Roca del Vallès edita dos fulletons informatius relatius a la tinença responsable d’animals domèstics com els gats i els gossos. Aquí trobareu més informació de les dues campanyes

Posem en marxa la campanya "És a les teves mans"
 
L’ Ajuntament de la Roca del Vallès, posa  en marxa la campanya “És a les teves mans”, sobre “Tinença responsable d’animals de companyia” amb la col•laboració  de les entitats  “Club d’Agility Marvi “ de la Roca  i “ Societat Protectora d’animals de Mataró (SPAM) “, per conscienciar als propietaris d'animals domèstics de les obligacions que tenen envers les seves mascotes, la resta de persones i l’entorn que ens envolta.
A través d’aquesta campanya, de la que es farà difusió amb tríptics informatius, i sota el lema “És a les teves mans”,  es vol aconseguir entre els objectius principals la sensibilització per part dels propietaris sobre el que comporta tenir un animal de companyia, promoure la identificació amb microxip i la inscripció al cens municipal,  evitar l’abandonament, així com la obligació de recollir les defecacions del carrer.
A més, els propietaris han de saber que han de complir una sèrie de normes que estan recollides dintre de les ordenances municipals de convivència ciutadana i tinença d’animals domèstics, que es poden consultar a la web,  i el fet d’incomplir-les causa un perjudici social que pot comportar una sanció econòmica d’import variable en funció de la seva gravetat. Finalment, confiem aconseguir amb l’ajut de tothom, el bon grau de civisme que és necessari en una  convivència  basada en el respecte envers les persones, animals i l’entorn que ens envolta.
 
 
Control colònies de gats
 
Tanmateix també s’ha editat un díptic informatiu sobre el projecte control de colònies de gats del municipi de la Roca del Vallès.
L’ Ajuntament de la Roca del Vallès amb l’experiència de les entitats Gats 4 Camins, El Jardinet dels Gats i Kan Chispis, ha posat en marxa un projecte de control de les colònies de gats presents al municipi.
 
Amb l’objectiu d’explicar amb què consisteix aquesta iniciativa, s’ha editat un díptic amb tota la informació sobre aquest projecte. Properament es farà una distribució a totes les cases del municipi per a que totes les persones sàpiguen de la existència d’aquest projecte i, si estan interessades, poder participar-hi com a voluntaris.