Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

.. Festa Tres Tombs
Festa Tres Tombs
 

Gran participació de cavalls i carruatges en la tradicional festa dels 3 Tombs 

 

 

Tot i la baixa temperatura a primera hora del matí de diumenge, el sol va fer acte de presència durant tot el matí i va animar a la gent a sortir de casa per poder gaudir, un any més de la festa dels Tres Tombs de la Roca del Vallès. 
 
A primera hora del matí participants i organitzadors es van aplegar a la Plaça Sant Jordi per iniciar la jornada amb un esmorzar popular. Tot seguit, els cavalls i carruatges es van anar concentrant arribant a la porta de l’església de Sant Sadurní, on el rector de la parròquia, Mn. Rodolf va impartir la benedicció. 
 
A les 11.30 h després de la benedicció a la Plaça de l’Església s’inicià el recorregut dels tres tombs encapçalat pels tabalers de Diables 666 de la Roca que van animar la rua. 
 
Van desfilar pels carrers del poble més d’una vintena de cavalls i una trentena de carruatges, de la Roca i d’altres poblacions de la comarca, alguns d’ells molt grans i carregats a l’estil tradicional dels traginers. 
 
Enguany, els Amics dels Arriers de la Roca, entitat organitzadora de la Festa juntament amb l’Ajuntament de la Roca, van tornar a exhibir la figura de Sant Antoni Abat, patró de la festa.
 
Al final del recorregut es va poder gaudir d’un vermut popular al porxo de l’IES, a la Plaça Sant Jordi.
 
La tradicional festa dels 3 Tombs va anar acompanyada d’una petita fira de productes artesanals (formatges, embotits, coques i dolços, etc.) que es  van instal·lar a la Plaça de l’Era durant tot el matí.
 
Els Tres Tombs és una tradició que té a veure amb les Festes de Sant Antoni Abat, el protector dels animals. Tot i que la data oficial és el 17 de gener, arreu de Catalunya les celebracions es desenvolupen entre els mesos de gener a març o fins i tot, a tocar l’estiu. El seu nom es deu a  les tres voltes que els cavalls, els carros i els animals dels veïns i veïnes fan pel municipi. 
 
Així doncs, la Festa dels 3 Tombs d’enguany va seguir mantenint l’èxit, amb una gran participació tant de participants com de públic assistent.
 
Gràcies a tots els participants, organitzadors i assistents!