Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Participació ciutadana Quina Europa vols?
Quina Europa vols?
 

 

La Comissió Europea i l'Ajuntament de la Roca del Vallès conviden la ciutadania a debatre sobre el futur de la UE


El cicle de diàlegs 'Quina Europa vols'? pretén implicar la ciutadania i obrir una reflexió amb alcaldes i representants locals
 
L'alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, participaran el proper dimarts 21 de març al diàleg ‘Quina Europa vols?’, que abordarà els reptes de futur de la Unió Europea amb els ciutadans del Vallès Oriental. 
 
La Roca del Vallès ha estat el municipi triat per a celebrar la trobada, que forma part d’un cicle impulsat per la Comissió Europea amb l'objectiu d'implicar la ciutadania en el debat sobre el futur de la UE. 
 
 
Quina Europa vols? – debat ciutadà sobre la UE
Quan: dimarts 21 de març del 2017 a les 19h
On: Auditori Centre Cultural de la Roca (Lope de Vega, 10)
 
 
El cicle de diàlegs 'Quina Europa vols?' té l'objectiu d'escoltar l'opinió dels ciutadans sobre els principals reptes que encara la UE i explicar quines són les prioritats que ha fixat la Comissió Europea per als propers anys. El creixement i l'ocupació, el canvi climàtic, la política migratòria, el mercat únic digital o l'acció exterior són alguns dels temes que s'aborden en aquestes sessions que ara arriben a la Roca del Vallès i que s'han celebrat, al llarg dels darrers mesos, en diversos municipis de Catalunya i les Illes Balears. 
Fins ara s'han fet prop d'una trentena d'aquests diàlegs, que en tots els casos compten amb la participació de representants de les institucions europees i del món local. En el marc dels diàlegs s'organitzen també activitats paral·leles per donar a conèixer què és i què fa la Unió com ara exposicions, conferències o visites a centres escolars. En el cas de la Roca del Vallès, a més de participar al diàleg, Tarradellas visitarà l’Institut per explicar la UE als estudiants i farà una trobada amb pimes locals.
 
Han participat en el cicle Quina Europa Vols? pobles i ciutats d'arreu de Catalunya i les Illes, des de la Val d'Aran fins a Tortosa, i des de Figueres fins a es Mercadal a Menorca. 
 
Diàleg a les xarxes socials
El debat sobre els reptes de la UE també es podrà seguir a les xarxes socials, amb l'etiqueta #pensemEuropa, de manera que les persones que ho desitgin podran compartir les seves opinions abans, durant i després del debat.