Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Festes Festa Major la Roca 2017
Festa Major la Roca 2017
 

 

La Roca es prepara per celebrar la seva Festa Major. Viu la nostra festa!La Roca del Vallès es prepara per celebrar la Festa Major d’enguany. Ja està tot enllestit per acollir una nova edició d’aquesta festivitat que tindrà lloc del 8 al 12 de setembre. La Roca omplirà els carrers d’un ambient festiu i de disbauxa, a més d’un munt d’activitats com concerts i actuacions musicals, correfocs,  actes esportius i activitats i espectacles pels més menuts.
 
Enguany el principal espai de la festa seguirà sent la Carpa de Festa Major instal·lada a la Plaça Sant Jordi, oferint aquest escenari en un espai obert més accessible a tota la ciutadania. El carrer Prat de la Riba seguirà acollint la fira d’atraccions, el qual romandrà tallat durant els dies que duri la festa i s’establirà, com cada any, la zona peatonal tancada al trànsit els carrers de la rambla Mestre Jaume Torrents, carrer Espronceda i plaça Sant Jordi. 
 
El cap de setmana anterior començaran els actes del programa. Dissabte 2 de setembre es celebrarà la XXVII trobada, plantada i cercavila de gegants pels carrers del centre amb una ballada final a la plaça de Can Torrents on hi participaran cinc colles convidades.
Els actes festius seguiran el divendres 8 de setembre amb la cercavila d’inici de Festa Major de la Colla de foc Trabucaires i Colla de Geganters de la Roca. En acabar el pregó, traca d’inici i espectacle de foc Akelarre la plaça Can Torrents. A la nit, la carpa es vestirà amb la festa de Tronaos F.C Festival.
 
Durant tot el cap de setmana hi haurà un gran nombre d’activitats i propostes de tot tipus i per totes les edats que ens convidaran a sortir al carrer. Hi haurà activitats infantils, el tradicional Joc de Colles, els correfocs,  concerts, orquestres, discjòqueis i havaneres, la baixada de carretons, la fideuada popular, la marxa de torxes, i el castell de focs, entre moltes d’altres activitats. També destaquen les activitats esportives com els campionats de petanca, el torneig de domino i les proves de l’Agility. A més a més, diumenge 11 es celebraran tots els actes institucionals i l’ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a la plaça de l’Ajuntament acompanyant a l’acte una audició de sardanes. Per acabar la jornada, el gran castell de focs artificials que es seguirà fent a la Font de la Salut, i que per visualitzar-los millor, des de l’organització recomanem veure’ls des del casc antic, sigui el parc del Mogent o pla de les Hortes.
 
El dimarts 12 setembre, dia de festa local a la Roca, serà el torn de les activitats infantils que es realitzaran tot el dia a la mateixa carpa de Festa Major on els més petits podran cantar, ballar, tastar una bona xocolatada i gaudir d’un espectacle en anglès.  I per tancar la jornada i la festa, a la plaça Can torrents hi haurà exhibició i tallers de ball obert a tothom.
 
Finalment, el cap de setmana següent tancarà el programa de la festa la xerrada de Céllecs “del metge del poble al CAP” el divendres 15 de setembre, l’acte esportiu de la Marxa de la Roca el diumenge 17 de setembre i la missa rociera amb motiu del 14è aniversari el mateix diumenge 17.
Un any més han col·laborat i participat totes les entitats i associacions del municipi, amb un gran esforç, dedicació i implicació, els quals cal agrair la seva il·lusió i esforç per tirar endavant i mantenir aquesta festa.