Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Festes Campanyes de sensibilitazació Festa Major
Campanyes de sensibilitazació Festa Major
 

L'Ajuntament de la Roca impulsa una campanya de prevenció de les agressions sexistes i una de prevenció del consum d’alcohol i drogues en l'àmbit de l'oci nocturn de la festa major

 

La Roca del Vallès ha impulsat una iniciativa per aconseguir una bona convivència i respecte durant les festes del municipi. Per aquest motiu, el consorci ha creat una campanya de sensibilització per prevenir les actituds sexistes i avisar sobre les conseqüències del consum excessiu d’alcohol.
 
Campanya de prevenció de les agressions sexistes
L’ Ajuntament de la Roca del Vallès posarà en marxa per a la Festa Major que se celebrarà aquest setembre la campanya informativa i de sensibilització “Si dic no, és NO! Les agressions sexuals MAI estan justificades! La iniciativa consisteix en l’edició de material gràfic (cartells) que insta a la responsabilitat de tots i totes perquè la Festa Major no s’aprofiti per dur a terme actituds ofensives vers les dones, també destacarà una pancarta que es col·locarà a la zona dels concerts, a la carpa de la plaça Sant Jordi. El principal objectiu és prevenir les agressions masclistes als diferents espais d’oci i esdeveniments al municipi. 

Entenem per agressions sexistes des dels assetjaments quotidians més o menys subtils (mirades i comportaments lascius, tocaments corporals sense permís, comentaris ofensius o degradants, etc) que acostumen a estar força normalitzats i a no ser identificats com a formes de violència, fins les agressions sexuals de caràcter més greu.

 
Campanya de sensibilització sobre el consum moderat d'alcohol
Tanmateix, l’Ajuntament també ha engegat una campanya de sensibilització sobre el consum d’alcohol de manera moderada durant la Festa Major. L’objectiu és sensibilitzar la població, especialment el col·lectiu jove, sobre el consum responsable d’alcohol, i en especial durant els dies de festa.

S’ha editat un full informatiu sobre la distribució de begudes habilitades en les zones d’espectacles, per recomanar el consum de begudes alcohòliques amb seny i moderació dirigit a les persones o associacions que munten barres. També s’ha elaborat contingut gràfic per fer-ne difusió durant la mateixa festa.