Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Donació de sang
Sanitat i salut
Miércoles, 14 de Febrero de 2018 15:05
No hay traducciones disponibles.

 

Campanya donació de sang, ajuda'ns a salvar vides el proper 15 de febrer

 

La Roca del Vallès acollirà una nova campanya de donació de sang el dijous 15 de febrer, des de les 17 i fins les 21 h, a l’ABS de la Roca del Vallès. Vista la gran necessitat permanent de sang, aquesta pot ser una bona ocasió per fer una donació que pot salvar moltes vides.

 

Per aquest motiu, el 15 de febrer tindreu l’oportunitat de participar en la campanya de “DONACIÓ DE SANG” que s’organitza des del Banc de Sang i Teixit del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’associació de Donants de Sang del Vallès Oriental, amb el suport de l’Ajuntament de la Roca del Vallès. 

 

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat. Els homes poden donar fins a 4 vegades a l’any i les dones 3, sempre que es respecti l’interval mínim de dos mesos entre donacions. Pots donar sang si tens entre 18 i 65 anys i peses més de 50 quilos, encara que:

hagis patit hepatitis abans dels 12 anys, 

no estiguis en dejú, 

tinguis el colesterol elevat, o

prenguis algun dels medicaments més freqüents. 

 

Cada dia es necessiten 1.000 donacions de sang per atendre tots els pacients de Catalunya. Són especialment bàsiques les donacions de persones amb grup sanguini zero negatiu. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les condicions bàsiques.

 

Aquesta campanya de sang s’estén a traves de les xarxes socials: a facebook.com/donarsang i a twitter.com/donarsang des d’on es podran compartir missatges i animar a amics i coneguts a participar d’aquesta campanya tant valuosa per tots i totes.