Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura 4es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic
4es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic
 

La Roca del Vallès acollirà aquesta tardor les 4es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic, emmarcades dins de l'Any Europeu de Patrimoni Cultural i el 20è aniversari de l'Arxiu de la Memòria Popular

 
 
En el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural celebrarà el 9 i el 10 de novembre les 4es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic i que enguany giraran a l’entorn del Memorialisme Popular. La Roca del Vallès acollirà aquestes Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic en el marc de la celebració del 20è aniversari de l’Arxiu de la Memòria Popular i la celebració de la 20ena edició del Premi Romà Planas i Miró de memorials populars.
 
Entenem per Memòria Popular aquella que té a veure amb els records sobre la vida quotidiana i les formes de vida individuals o col·lectives, així com de l’imaginari creat i recreat al seu entorn. La diferenciem, en aquest sentit, de la que gravita a l’entorn d’algun episodi o eix polític. Les formes més habituals en què es recull aquesta memòria són els diaris personals i les entrevistes individuals o grupals, per bé que no són les úniques: tallers, tertúlies, converses… el ventall és cada cop més ampli, tant com l’interès que desperta aquest tema entre investigadors i gestors comunitaris.
 
La comissió encarregada de l’organització de les jornades està formada per entitats amb un ampli bagatge en el tema: l’associació El Llibre de la Vida, l’Arxiu de la Memòria Popular de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, el projecte Univers d’Històries d’Europa al Món, la cooperativa l’Arada – Creativitat Social i la pròpia Direcció General de Cultura Popular. 
 
Ara aquesta comissió fa una crida perquè ens doneu a conèixer les vostres experiències a l’entorn d’aquesta temàtica. Després en farem una selecció, tenint en compte l’originalitat, complexitat, la temàtica i la diversitat territorial. També volem identificar aquelles persones o equips que hi han reflexionat, que han analitzat el tema i  que per tant poden oferir una mirada àmplia sobre el fenomen així com possibles estratègies de futur. Per a qualsevol de les dues possibilitats, us demanem que ens faciliteu:
 
-          Nom de la persona, entitat o empresa
-          Títol
-          Resum de l’experiència o de l’anàlisi realitzada
 
Envieu-les a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la abans del 28 de març.