Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Participació ciutadana El present i el futur de la Torreta, a debat
El present i el futur de la Torreta, a debat

El proper dimecres 25 d'abril tindrà lloc una nova sessió del Consell del Poble de la Torreta. Es tracta de la primera convocatòria de 2018, que suposa una passa més en el camí cap a la consolidació d'aquest valuós òrgan participatiu impulsat per l'Ajuntament amb la voluntat de foementar la implicació dels veïns i veïnes de la Torreta en la presa de decisions sobre el present i el futur del barri.

El Centre Cultural la Torreta acollirà dimecres 25 d’abril, a partir de les 20 h., la primera sessió de 2018 del Consell de Poble, l’òrgan de participació ciutadana impulsat per l’Ajuntament de la Roca del Vallès amb l’objectiu d’implicar la ciutadania i el teixit associatiu en el debat sobre els assumptes públics que afecten el dia a dia i el futur de la Torreta.

Durant aquesta primera sessió de l’any es posaran sobre la taula qüestions molt lligades al dia a dia dels veïns i veïnes del barri -decidides per la Comissió Informativa a partir de propostes enviades pels propis membres del Consell-, com ara la idoneïtat de revisar la lluminària d’alguns punts del barri, més dies de presència de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) a la Torreta, la reducció de la velocitat als carrers Veneçuela i Girona o l’habilitació de bandes sonores amb ocupació de l’amplada del carrer. No obstant, a banda d’aquestes qüestions, el públic assistent també tindrà l’oportunitat de fer preguntes als membres del Consell sobre qualsevol assumpte relacionat amb el futur i present del barri. Des de l’Ajuntament de la Roca es recorda als integrants del Consell i al públic assistent que l’objectiu d’aquest òrgan és el de posar sobre la taula tota mena de temàtiques que preocupin o afectin la vida dels veïns i veïnes, ja estiguin lligades a necessitats quotidianes o abordin qüestions més estratègiques i estructurals.

Xavier del Villar, regidor de Participació Ciutadana, emmarca l’impuls que el Consell de Poble ha experimentat al llarg d’aquest mandat en “l’aposta que com a equip de govern hem fet al llarg dels darrers anys per a la millora de la participació ciutadana al municipi i per fomentar la implicació dels veïns i veïnes en la definició del present i del futur de la Roca”. En aquest sentit, del Villar posa en valor “la implicació demostrada per la ciutadania i el teixit associatiu de la Torreta” des de l’inici del projecte.

Antecedents

La Torreta disposa de Consell de Poble des de l’any 2014. D’ençà de la seva constitució s’ha reunit en diverses ocasions, la darrera d’elles el 25 d’octubre de 2017.

Què és el Consell de Poble?

El Consell de Poble és el màxim òrgan consultiu i de participació del barri de la Torreta.

Hi conflueixen els i les representants de la ciutadania i del teixit associatiu del barri a fi de debatre els plans d’actuació generals, canalitzar queixes i suggeriments, emetre informes, promoure estudis i fer propostes.

Qui en forma part?

El Consell de Poble de la Torreta està integrat per 13 persones: president; vicepresident; representants dels grups polítics municipals no representats a la presidència i vicepresidència; representants de les entitats; associacions o col·lectius ciutadans inscrits al Registre Municipal d’Entitats i Associacions i en l’àmbit territorial de la Torreta; i voluntaris a títol individual.