Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Educació L’Ajuntament de la Roca col·labora en la construcció del primer centre per a infants amb discapacitat de Guinea Bissau
L’Ajuntament de la Roca col·labora en la construcció del primer centre per a infants amb discapacitat de Guinea Bissau

El centre Casulo és iniciativa de l’ONG Amic i la Fundació Dr. Ivan Mañero i té capacitat per a 35 nens i nenes que han estat rebutjats per les seves famílies per motius socials i econòmics.

 

L’Ajuntament de La Roca del Vallès ha participat en la posada en funcionament d’un equipament pioner a Guinea Bissau. Es tracta del centre Casulo per a infants amb discapacitat intel·lectual i/o múltiple, que s’ha construït a iniciativa de l’ONG Amic i la Fundació Dr. Ivan Mañero en uns terrenys a Bissalanca, prop de la capital del país africà.

El centre té capacitat per a 20 nens interns i per a 15 nens que estaran en el centre de dia, i hi treballen 5 persones formades per l’ONG Amic, així com un auxiliar de fisioteràpia. L’edifici té una sola planta, dividida en dues habitacions adaptades (una per a nens i una altra per a nenes), una cuina, una sala d’estar-menjador, una habitació amb bany per a les monitores, una sala polivalent i una altra d’estimulació múltiple. El cost de les obres ha estat de 90.153,44 €.

El projecte d’aquest centre és rellevant perquè la situació d’aquests infants a Guinea Bissau és molt precària. Segons expliquen de les pròpies ONG, les famílies que tenen nens i nenes amb discapacitat estan condemnades a l’exclusió social i moltes vegades acaben abandonant o fins i tot sacrificant les criatures. Els responsables del centre han explicat que actualment ja hi ha 16 infants que reben atenció especialitzada al Casulo.

El regidor de Solidaritat de l’Ajuntament, Albert Bassa, s’ha mostrat molt content per la culminació del projecte i ha posat en valor el treball realitzat per tots els agents implicats, especialment el de les dues entitats impulsores. Així mateix, ha destacat “la satisfacció de l’Ajuntament per haver pogut col·laborar en fer realitat el Casulo” i ha expressat el seu desig de que el nou centre “ajudi a dignificar la vida d’aquests infants”. També han col·laborat en el projecte els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i El Masnou, l’Obra Social de La Caixa i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.