Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura La Roca del Vallès se suma al Dia Internacional dels Arxius
La Roca del Vallès se suma al Dia Internacional dels Arxius

L’Ajuntament convida els veïns i veïnes a gaudir dissabte 9 de juny d’una jornada de portes obertes i d’una visita guiada teatralitzada a l’Arxiu de la Memòria Popular coincidint amb el 20è aniversari de l’equipament.

Dissabte 9 de juny, l’Ajuntament de la Roca del Vallès se sumarà a la commemoració del Dia Internacional dels Arxius, una celebració d’abast mundial que té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la singularitat dels documents conservats en els arxius i la importància d’aquests com a base dels seus drets i de la seva identitat.

Al municipi l’eix neuràlgic de la diada tindrà lloc a l’Arxiu de la Memòria Popular, que enguany commemora el seu 20è aniversari com a equipament de referència al poble i al territori en la conservació i estudi del memorialisme popular a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Per tot plegat, amb el propòsit de donar a conèixer a la ciutadania el centre, la seva funció, les tasques que s’hi duen a terme i la seva dilatada trajectòria a la Roca del Vallès, l’Arxiu oferirà a tots els veïns i veïnes una jornada de portes obertes. A aquesta proposta, a més, també s’hi sumarà com a acte central de la celebració una original visita guiada teatralitzada dirigida al públic familiar que, sota el títol ‘L’enigma de l’arxiu’, convidarà els assistents a gaudir d’un joc de descobertes. I l’activitat finalitzarà amb un vermut popular a base de productes de proximitat i de quilòmetre zero.

L’Arxiu de la Memòria Popular, ara també a Facebook i Twitter

L’aposta ferma de l’Ajuntament per potenciar i promocionar la tasca de l’Arxiu de la Memòria Popular, coincidint amb el seu 20è aniversari, també es traduirà aquest mes de juny en l’impuls d’un compte oficial de l’Arxiu a les xarxes socials Facebook i Twitter. Així, es vol aprofitar la gran implantació i popularitat d’ambdues plataformes per acostar a la ciutadania els projectes que s’endeguen des de l’equipament i difondre continguts d’interès vinculats al memorialisme.

L’Arxiu de la Memòria Popular es va fundar l’any 1998 prenent com a model el primer centre de documentació creat al 1984 al poble italià de Pieve Santo Stefano, vila agermanada amb la Roca des de l’any 2006, amb l’objectiu d’introduir la conservació i l’estudi del memorialisme popular a Catalunya i a l’Estat espanyol. Roman obert al públic durant tot l’any i acull un fons documental per a totes les persones que vulguin consultar-lo.