Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Promoció econòmica 44 persones accedeixen a nous llocs de treball qualificats durant el primer semestre de 2018 a través del Servei Local d’Ocupació
44 persones accedeixen a nous llocs de treball qualificats durant el primer semestre de 2018 a través del Servei Local d’Ocupació

L’Ajuntament seguirà potenciant la funció del SLO i apostarà per adaptar el perfil professional dels inscrits al servei a les necessitats de les empreses del municipi amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral.

L'Àrea de Promoció Econòmica té fixada com una de les seves prioritats fomentar les polítiques actives d'ocupació i les mesures de promoció econòmica, així com, de forma més específica, afavorir la inserció laboral de les persones aturades. Aquesta línia d'acció s'està duent a terme al municipi a través del Servei Local d’Ocupació (SLO), un servei públic que l’Ajuntament de la Roca del Vallès ha decidit potenciar al llarg dels darrers anys oferint nous recursos d’assessorament i formatius adaptats a la realitat del municipi i del territori.

Un equipament al servei de la ciutadania

Al llarg del primer semestre del 2018, un total de 44 persones (21 dones i 23 homes) han accedit a nous llocs de treball qualificats a través del SLO. Així, un 26% de les ofertes gestionades pel Servei Local d’ocupació han provingut del sector de la indústria; mentre que un 70% ho han fet del sector serveis.

Mentrestant, durant els primers sis mesos de l’any s’han atès en primera visita fins a 65 persones (44 dones i 21 homes), sent la franja d’edat entre els 40 i els 49 anys la que presenta un volum més important de visites en el cas de les dones (13 visites); i la de menors de 20 anys en el cas dels homes (7 visites). Finalment, a través del Club de Feina s’han realitzat 62 assistències (34 dones i 28 homes) i s’han gestionat 55 ofertes de feina.

Cati Palma, regidora de Promoció Econòmica, avança que “aquestes xifres ens han de servir per realitzar i proposar millores en el servei per a garantir el seu funcionament òptim” i valora que “cal seguir escoltant i treballant mà a mà amb les nostres empreses i amb tots els agents implicats per fer-los partícips directes del procés, poder detectar i donar una resposta eficaç a les necessitats del mercat laboral, potenciar la inserció laboral de qualitat dels nostres veïns i veïnes, i afavorir el desenvolupament econòmic de la vila”.

Potenciació del SLO i adaptació dels perfils professionals

En aquest sentit, el consistori ja treballa en l’adaptació dels perfils professionals de les persones inscrites al Servei Local d’Ocupació (SLO) a les demandes del teixit empresarial. Mentrestant, l’Ajuntament també aposta per difondre entre el teixit empresarial local les eines i recursos que ofereix el SLO amb l’objectiu de convertir aquest servei municipal en la principal plataforma de selecció de personal per part de les empreses.

Amplia oferta de recursos i serveis

El SLO ofereix als veïns i veïnes, entre d’altres serveis, assessorament i atenció individualitzada a les persones demandants d'ocupació, serveis a les empreses, i gestió d'ofertes de treball. A més, duu a terme un treball en xarxa entre els Serveis Locals d'Ocupació per aconseguir una major agilitat, eficàcia i eficiència en les actuacions, mitjançant la coordinació i l'intercanvi d'experiències.

Totes les dades i els projectes endegats pel SLO durant el primer semestre del 2018 les podeu consultar a través del següent enllaç.