Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura No et perdis aquesta Festa Major la IX Història de Gegants
No et perdis aquesta Festa Major la IX Història de Gegants
No hay traducciones disponibles.

Diumenge 2 de desembre, en el marc de Sant Sadurní, la Roca del Vallès acollirà una plantada i cercavila amb els gegants centenaris de Capellades com a grans convidats.

Els Geganters de la Roca del Vallès organitzen aquest cap de setmana la novena edició de la Història de Gegants; un dels actes centrals de la Festa Major de Sant Sadurní d’aquest 2018 i una celebració icònica que té com a objectiu homenatjar els elements festius tradicionals del territori i d’arreu de Catalunya.

Així, enguany, l’activitat comptarà amb en Sebastià i la Dorotea, els gegants de Capellades, com a convidats d’honor de la festivitat. Ambdues figures van néixer l’any 1899 i se sumaran aquest 2018 a l’ampli llistat de gegants centenaris que han visitat la vila al llarg dels darrers anys coincidint amb Sant Sadurní; entre ells, l’Anastasi i la Maria de Badalona, els gegants indis de Reus, els de Vilanova i la Geltrú...

La jornada arrencarà diumenge 2 de desembre, a les 11 h., amb una plantada de gegants a la plaça de l’Església de Sant Sadurní. I un quart d’hora més tard començarà la cercavila, que transcorrerà per la plaça de l’Església, c/Major, rambla Mestre Jaume Torrents, c/Espronceda, c/ Prat de la Riba, c/Indústria, rambla Mestre Jaume Torrents, c/Montseny i plaça de l’Ajuntament. Posteriorment, a les 13 h., la plaça de l’Ajuntament acollirà la mostra de balls de gegants.