La Policia Local atendrà a la ciutadania per WhatsApp

Última revisió 05-11-2019 12:27
25/09/2019

Gràcies a aquesta aplicació es podrà fer arribar als agents informació en format text, fotografies o vídeos de manera més directa i efectiva

Els veïns i veïnes de la Roca del Vallès disposen d’un nou canal de comunicació amb la Policia Local. Es tracta de l’aplicació per a mòbils WhatsApp, i poden enviar alertes i informació mitjançant el número de telèfon 600 44 55 77. 

Amb aquest servei la ciutadania podrà enviar informació sobre persones, vehicles o conductes sospitoses amb l’objectiu de prevenir els robatoris a domicilis. A més les característiques d’aquesta tecnologia permetrà informar mitjançant fotos, missatges de text o àudio i vídeos de les incidències que s'observen a la via pública, com ara senyalització defectuosa, vehicles abandonats, abocaments de residus il·legals, pèrdua de mascotes, i qualsevol altre fet que es desitgi posar en coneixement de l'Ajuntament i de la Policia Local.

És important remarcar que aquest servei no s'ha d'utilitzar per a situacions d'emergència, les quals han de ser comunicades al telèfon 112 com fins ara o bé al telèfon fix de la Policia Local, el 938 42 20 75. El regidor de seguretat ciutadana, Daniel Valls, ha explicat que «esperem que la facilitat que suposa l'ús d'aquesta aplicació generi un augment del nombre de comunicacions amb el Cos Policial. Això augmentarà la informació i permetrà un servei més efectiu».

Dos aspectes que es veuran millorats amb l’ús d’aquesta tecnologia són, per una banda, l’atenció a persones amb discapacitat en la parla, com les persones sord-mudes, les quals es podran comunicar d’una manera més efectiva amb els agents; i per l’altra la precisió de les incidències i la ràpida acció de la policia, ja que la ciutadania podrà compartir la ubicació exacta del fet. Aquesta funcionalitat serà especialment útil per als veïns i veïnes que visquin més allunyades de les zones urbanes d’algun dels nuclis del municipi.
 

Whatsapp de la Policia Local
Whatsapp de la Policia Local