Nova campanya informativa per la correcta gestió dels residus de la llar

Última revisió 05-11-2019 12:12
23/09/2019

Un grup d’informadors enquestarà els veïns i veïnes per tal de conèixer els hàbits de gestió de residus i oferir-los informació sobre com separar bé

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental impulsa una nova edició de la campanya de proximitat “Aquí no llancem res!” amb la voluntat de conscienciar a la població sobre la importància de la separació de residus i, d’aquesta manera, millorar el percentatge de triatge que es realitza a les nostres llars. Serà tots els matins de dilluns a dijous i les tardes de dimarts i dijous.

Aquesta campanya informativa la portaran a terme un equip d’informadors ambientals que durant aquesta setmana seran presents al poble per informar i enquestar als veïns i veïnes sobre diversos aspectes de la gestió de residus. Els informadors aniran pels llocs més cèntrics de cada nucli: a la Roca seran a la plaça de l’Era i per la rambla Mestre Torrents, a Santa Agnès se situaran per l’avinguda Gaudí (a la zona de restaurants), i a la Torreta seran per la plaça Valldoriolf i pel carrer València. També visitaran diversos equipaments com les escoles i els centres esportius a les hores d’afluència.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és, a més d’informar la ciutadania sobre la importància de separar bé els residus, també reforçar la idea que els residus són recursos si els separem correctament; donar a conèixer els diferents serveis per a una correcta gestió, prevenció i reutilització de residus a la comarca (deixalleries, bonificacions, taxa d’escombraries, projecte RNova, etc..); i recollir informació del grau de coneixement entorn els residus a la comarca de la població.

Els informadors realitzaran una enquesta i donaran a canvi material informatiu i diversos objectes de suport a la correcta gestió dels residus a les llars, com ara bosses per anar a comprar, bosses de recollida selectiva, etc.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, Jordi Bacardit, ha explicat que «és important que la gent conegui les virtuts de la recollida selectiva i els serveis de gestió dels residus que té a disposició. És la millor manera de conscienciar per tenir un poble més net, més sostenible i més respectuós amb el medi ambient».

Campanya informativa sobre residus de la llar
Campanya informativa sobre residus de la llar