Aquest grup de deu dones de Cardedeu han vençut amb un recull de relats autobiogràfics escrits per les autores.

El premi consisteix en la publicació de l’obra guanyadora i 1.300 euros.

">

El Col·lectiu Pasta de Full guanya la 24a edició del Premi Romà Planas i Miró de Memorials Populars

Última revisió 21-11-2022 13:11
21/11/2022

Aquest grup de deu dones de Cardedeu han vençut amb un recull de relats autobiogràfics escrits per les autores.

El premi consisteix en la publicació de l’obra guanyadora i 1.300 euros.

L’Auditori del Centre Cultural de la Roca va acollir aquest dissabte 19 de novembre l’acte públic de lliurament del Premi Romà Planas i Miró, impulsat per l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès. El premi ha estat per “Records de deu dones”, del Col·lectiu Pasta de Full de Cardedeu, un  recull d’una seixantena de relats curts amb diverses experiències viscudes per les autores. El premi consisteix en la publicació de l’obra guanyadora i 1.300 €.

Des de fa 25 anys, les integrants de Pasta de Full es reuneixen en un taller d’escriptura. Són: Esther Borràs Latre, Isabel Borràs Latre, Assumpta Margenat Escobairó, Maica Meseguer Espada, Mercè Moreno Montañés, Roser Muchart Ferrer, Mary Pi de la Serra, Rosa Maria Prat, Cristina Viader Anfrons i Rosa Vila i Martínez.

Les altres obres que havien estat designades com a finalistes eren: “Baix continu”, de Pere Grau i Rovira; i “Vida de mossèn Salvador Clariana i Boqué. Rector de Santa Coloma de Cervelló, 1955-1982”, de Salvador Clariana i Boqué.

Totes les obres són autobiogràfiques i inèdites, testimoni d’una època concreta de la nostra història narrada per persones no professionals de l’escriptura. Les obres que participen en el Premi passen per un doble procés de selecció: en primer lloc, el Jurat Popular format per veïnat del municipi tria un màxim de cinc obres finalistes mitjançant un procés de selecció en tres rondes de lectura. Les obres finalistes passen al Jurat Estatal que decideix l’obra guanyadora.

L’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès té per objectiu la recuperació, la conservació i la catalogació de tot tipus de documentació autobiogràfica, memòries, reculls de correspondència, testimonis, etc. i potenciar el seu fons documental esdevenint un punt de referència internacional en l’àmbit del memorialisme. Per aquest motiu convoca anualment el Premi Romà Planas i Miró de memòries populars, on l’autor/a guanyador/a rep com a premi 1.300 euros i la publicació de la seva obra.

Han format part del Jurat Popular les següents persones:

  • David Espunya i Vila
  • Montserrat Homs i Padrisa
  • Enric J. Vilajuana i Bosch
  • Jordi Olivella Rius

I del Jurat Estatal:

  • Antonio Castillo Gómez
  • Josep Maria Figueres Artigues
  • Victor Méndez Baiges
  • Jordi Molet Cateura
  • Assumpta Montellà Carlos