El recinte Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers acull, del 19 al 21 de març, una nova edició d'aquest espai dedicat a orientar i assessorar sobre els possibles itineraris formatius postobligatoris.
">El recinte Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers acull, del 19 al 21 de març, una nova edició d'aquest espai dedicat a orientar i assessorar sobre els possibles itineraris formatius postobligatoris.
Del 19 al 21 de març se celebra a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers la XV Fira Guia't, un espai dedicat a orientar i assessorar sobre els possibles itineraris formatius postobligatoris adreçat principalment als alumnes de 4t ESO, els de batxillerat que abandonen els estudis i altres joves interessants en la seva formació i inserció laboral.
Es tracta d’una fira d’orientació acadèmica on es mostra la formació professionalitzadora que les persones joves poden trobar a la comarca o a l’entorn proper. Està adreçada especialment a joves estudiants de 4t d’ESO, a persones que no acrediten i/o abandonen els estudis, i aquelles que no tenen clar quin itinerari formatiu seguir un cop superada l’ESO, així com qualsevol persona major de 16 anys que vol millorar la seva ocupabilitat.
És fruit del treball del Consell de l’FP i l’Ocupació del Vallès Oriental, i està organitzada pel Consell Comarcal amb la col·laboració de diferents ajuntaments de la comarca, entre ells, el de la Roca del Vallès, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. De moment, ja hi ha més de 1.000 persones inscrites per visitar la Fira i una vintena de centres formatius, entre ells l’INS La Roca.
Com ja es va iniciar l’any passat, la Fira seguirà el model proposat des de l’Agència de la Formació i Qualificacions Professionals de Catalunya, més centrat en la visualització de les ocupacions, amb l’objectiu d’ajudar a descobrir vocacions i acompanyar les persones en el seu procés d’orientació formativa i laboral, incidint especialment en el foment de les vocacions industrials i la formació professionalitzadora.
Enguany, la Fira s’estructurarà en 8 sectors productius, que engloben les 26 famílies professionals existents al sistema formatiu. Cadascun d’aquests sectors compta amb la participació i presència dels diferents agents que intervenen en un mateix sector (centres de formació, gremis, associacions o empreses, etc.).
La Fira Guia’t 2024 vol actuar com a aparador dels estudis i professions del territori i ha de ser també un espai on treballar l’acompanyament i l’orientació als joves en particular i a la població en general en el seu procés de presa de decisions sobre el seu futur professional o acadèmic, comptant amb la implicació dels centres, els agents socials i empresarials del territori i els ajuntaments de la comarca.
La Fira Guia't es planteja amb un nou model, vinculat a la proposta de l'Agència FPCAT, en el marc de la qual l'orientació de les persones joves esdevé l'element clau. Per això, la Fira Guia't 2024 vol posar al centre la persona, acompanyant-la a descobrir els seus interessos professionals i al desenvolupament de les seves competències. Aquest model, per tant, també tindrà en compte la inclusió de les persones amb diversitat funcional, la perspectiva de gènere i la perspectiva LGTBI.