Els nous vehicles es caracteritzen per una elevada eficiència energètica, que els fa molt adequats per a recorreguts urbans. 

">

La línia de bus interurbana L51 incorpora vehicles híbrids per reduir emissions contaminants i acústiques

Última revisió 09-02-2024 14:31
10/10/2023

Els nous vehicles es caracteritzen per una elevada eficiència energètica, que els fa molt adequats per a recorreguts urbans. 

Aquest dimarts, 10 d’octubre, s'ha presentat el nou autobús híbrid que la línia interurbana L51, operada per Sagalés, farà servir a partir d’aquesta setmana. Es tracta del MAN EfficientHybrid, un model lleuger que permet una circulació molt més àgil en recorreguts urbans i comportarà estalvis importants de combustible, una reducció d’emissions contaminants i una disminució de l’impacte acústic al seu pas pels municipis. El vehicle disposa de 45 places per a persones que vagin assegudes, 49 per a passatgers drets i una plaça per a cadira de rodes.
 
L’acte d’estrena, que ha tingut lloc a la plaça de l'Era -per ser una de les parades d’aquesta línia al seu pas per La Roca del Vallès-, ha comptat amb la presència de Marta Pujol, alcaldessa de la Roca del Vallès; Daniel Valls, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat; i Josep Muñoz, responsable del Vallès Oriental de Sagalés, empresa que gestiona el servei. Daniel Valls ha ressaltat la importància d’incorporar aquests nous vehicles “en una línia de tanta demanda com la L51” i ha remarcat la necessitat de “seguir treballant des de les administracions i les empreses de l’àmbit del transport per tal de desenvolupar xarxes de mobilitat cada cop més netes i sostenibles”.
 
L'L51 és una línia clau per a les comunicacions de La Roca del Vallès perquè connecta, entre d’altres llocs, amb les estacions de tren i autobús de Granollers i amb el centre comercial de La Roca Village. Les altres línies que circulen per la Roca del Vallès són l’L52, la 430, la 502, la 550, la 569 i l’N-72.