La Policia Local identifica els autors de dos abocaments de residus il·legals al municipi

Última revisió 30-10-2020 15:39
30/10/2020

Els agents intensifiquen la vigilància per evitar aquests actes incívics, que perjudiquen greument la via pública i l’entorn urbà.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès denuncia que s’estan produint abocaments de residus il·legals al municipi, i la Policia Local hi està treballant diligentment per identificar i aixecar actes de sanció a les persones responsables. De fet en els darrers dies s’han identificat els autors de dos abocaments.

El primer es va produir el dia 25 d’octubre, a la zona de contenidors situada a la cruïlla entre la rambla Mestre Torrents i el carrer Frederic Mompou. La Policia Local va identificar l’autor, que es va comprometre a recollir tota la brossa i deixar l’espai tal i com estava. Els agents van supervisar que es restituïa l’estat de la via pública.

El segon es va produir el 27 d’octubre, al carrer Ramón y Cajal. Els agents van investigar els mobles abandonats i, gràcies a la col·laboració ciutadana, es va identificar el vehicle on s’havien transportat i, finalment, la persona responsable de l’abocament. La Policia va iniciar els tràmits per la seva sanció.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Daniel Valls, ha afirmat que “la Policia Local està treballant intensament per minimitzar l’abocament il·legal de residus, una problemàtica que patim molts municipis. Amb l’esforç dels agents de la policia i la propera incorporació dels agents cívics, esperem prevenir aquests actes”.

L’abocament de residus està regulat tant per l’ordenança municipal de civisme, per la Llei de Residus de Catalunya i pel Codi Penal. Depenent de la gravetat de l’acció, el seu àmbit i les seves conseqüències, les sancions s’emmarquen segons les diferents regulacions. Una infracció considerada molt greu pot comportar multes que poden oscil·lar entre els 4001 i els 150.000 euros.

 

La Policia intensifica la vigilància per evitar aquests actes
La Policia intensifica la vigilància per evitar aquests actes