Les escoles Mogent i Pilar Mestres i l’Escola Bressol Les Orenetes començaran aquesta iniciativa col·laborativa per millorar l’atenció als infants

">

La Roca del Vallès implementa el projecte educatiu "Modelatge 0-6"

Última revisió 02-02-2024 20:06
20/09/2023

Les escoles Mogent i Pilar Mestres i l’Escola Bressol Les Orenetes començaran aquesta iniciativa col·laborativa per millorar l’atenció als infants

El passat 13 de setembre es va presentar al Centre Cultural de la Roca el projecte educatiu “Modelatge 0-6”, que s’implementarà a la Roca aquest curs. És impulsat pel departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de la Roca del Vallès, i té la voluntat d'unificar els dos cicles de l'etapa d'educació infantil, tant en la mirada cap a l'infant, com en aspectes d'organització i gestió, i la relació família-escola.

D’aquest gran objectiu pengen quatre línies de treball:

  • Analitzar estratègies metodològiques pròpies de l’etapa per tal de facilitar l’assoliment de les capacitats de l’infant en finalitzar l’etapa.
  • Analitzar aspectes organitzatius del centre per tal de facilitar l’assoliment dels reptes educatius plantejats durant l’etapa.
  • Detectar aspectes comuns en l’acompanyament a les famílies per tal de crear línies de visualització d’etapa única.
  • Detectar sinergies afavoridores que s’han creat durant el projecte per tal d’assolir l’objectiu general plantejat.

El projecte s’implementarà a les escoles Pilar Mestres-Jaume Torrens i Mogent, i a l’Escola bressol municipal Les Orenetes. Més endavant s'afegiren l'escola de Santa Agnès de Malanyanes i l'EBM de La Torreta.

Durant aquest primer trimestre, les docents implicades rebran una formació en observació entre iguals, organització de centre i propostes d'aula. A partir del segon trimestre es faran les estades a centre, on cada mestre d'educació infantil visitarà l'escola bressol, i viceversa. Durant el tercer trimestre es farà un tancament de les estades, amb valoracions i propostes de millora per dur al centre.

En l’acte hi van assistir els claustres i les direccions dels centres educatius del municipi, el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de Granollers i Nou Barris, així com les escoles de Barcelona pioneres en aquest projecte i en la presentació hi van intervenir:

  • Marta Pujol, alcaldessa de la Roca del Vallès
  • Simó López, director dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya
  • Marta Portero, doctora en neurociència i professora associada a la UAB. La seva conferència es va centrar en el desenvolupament del cervell de l'infant en l'etapa 0-6 des de la mirada de la neurociència, basant-se en evidències i recerques, i desmuntant mites.
  • Anna Vélez, directora de l'EBM Ciutat de Mallorca de Barcelona. Va explicar els tres anys que porten en el projecte Modelatge 0-6 amb l'escola.