Aquest dimecres, 29 de novembre, s’instal·la una unitat mòbil de mesurament davant del Centre Cultural La Roca, que recollirà dades durant 70 dies. 

">

L'Ajuntament mesura els contaminants atmosfèrics per conèixer la qualitat de l'aire de la Roca del Vallès

Última revisió 02-02-2024 19:55
29/11/2023

Aquest dimecres, 29 de novembre, s’instal·la una unitat mòbil de mesurament davant del Centre Cultural La Roca, que recollirà dades durant 70 dies. 

La Diputació de Barcelona instal·larà aquest dimecres, 29 de novembre, una unitat mòbil davant del Centre Cultural La Roca, per mesurar la qualitat de l’aire de la Roca del Vallès. L’estació analitzarà durant 70 dies les concentracions de diòxid de nitrogen (NO2), partícules PM10, PM2,5 i ozó (O3), que són els contaminants atmosfèrics que més preocupen per l’impacte que tenen en la salut de les persones. Aquesta pol·lució provoca, entre d’altres efectes, inflamació de les vies respiratòries, tos, irritacions, dificultats respiratòries, asma, així com un increment de la mortalitat per malalties cardiovasculars, respiratòries, i càncer de pulmó.  

Un tècnic especialista analitzarà el comportament i validarà les dades, que es compararan amb els valors de referència de la normativa vigent RD102/2011 i els valors guia recomanats per la OMS. A continuació s’elaborarà un informe amb els resultats obtinguts. 

El regidor de  Medi Ambient, Raúl Cano, ha afirmat que les dades obtingudes per l’estació de mesurament “ajudaran a saber quina és la qualitat de l’aire de la Roca del Vallès i permetran implantar accions al municipi per combatre la contaminació”. 

La unitat mòbil és un dels recursos de l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona per a la millora de la qualitat de l'aire dels ajuntaments de la província, i està vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).