Tot i que la prova no es farà a la Roca del Vallès, és possible que algunes persones rebin una alerta al mòbil.

">

Protecció Civil farà proves de les sirenes de risc químic al Vallès Oriental aquest dimecres 18 d'octubre

Última revisió 09-02-2024 14:30
17/10/2023

Tot i que la prova no es farà a la Roca del Vallès, és possible que algunes persones rebin una alerta al mòbil.

Aquest dimecres, 18 d’octubre de 2023, a les 11 hores, es realitzarà la prova de les sirenes dels sectors químics del Vallès Oriental, Vallès Occidental est, La Tordera, Bages, Berguedà i Aran. Concretament, s’activaran les sirenes de risc químic ubicades als municipis de Castellgalí, Granollers, Gualba, Parets del Vallès, Polinyà, Montornès del Vallès, Puig-reig, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Vicenç de Castellet, Santa Perpètua de Mogoda i Vilanova del Vallès. 

Durant la prova també s’enviarà una alerta de protecció civil als telèfons mòbils informant de l’activació de les sirenes de risc químic. Aquest sistema funciona a partir de la distribució de les antenes de telefonia, que no coincideixen totalment amb la cobertura de sirenes de risc químic. Per aquest motiu, és possible que aquest missatge es rebi als telèfons mòbils de la població en algunes de les zones de la Roca del Vallès, malgrat no estar inclòs a la zona de cobertura de les sirenes de risc químic. No es requereix que la població faci cap acció.

En el marc dels plans de Protecció Civil per emergències químiques (PLASEQTA i PLASEQCAT), les proves de sirenes de risc químic permeten comprovar que les sirenes funcionen correctament i, alhora, familiaritzar la població amb els sons d’avís.