L'Ajuntament denuncia el actes vandàlics que han malmès el Monestir de Sant Pere del Bosc

Última revisió 26-05-2020 21:50
26/05/2020

El consistori està treballant per posar el cas en mans de les autoritats competents tant per recuperar tot el possible del monument com per identificar i sancionar als responsables.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès lamenta profundament els actes de vandalisme que va patir el Monestir de Sant Pere del Bosc fa uns dies, fet que suposa un cop molt dur pel patrimoni roquerol i pel conjunt del veïnat. El monument, datat del segle XIV, comptava amb diversos elements de gran valor arquitectònic, fet que mereixia d’especial protecció i per aquest motiu estava catalogat com a BCIL (Bé Cultural d’Interès Local).

Inicialment es temia un possible espoli de les pedres adovellades de l’arc principal que es conservaven, però després de les visites tècniques realitzades per valorar les destrosses, s’ha comprovat que no hi ha hagut espoli, sinó que ha sigut un acte premeditat d’algú que ha volgut enderrocar les estructures verticals que es conservaven (part de l’entrada i un mur al nord-est). L’Ajuntament està treballant en dues direccions: per una banda, amb l’objectiu de recuperar el que sigui possible del monument i evitar que els roquerols i roqueroles perdin una part molt important del seu passat; i per altra banda està treballant perquè s’identifiqui i se sancioni a les persones responsables.

La regidora de Cultura, Laura Álvarez, ha explicat que “aquesta destrucció d’un element patrimonial tant singular del nostre municipi és un fort cop per totes les persones que estimem el patrimoni i la història. El patrimoni és de totes i tots i no podem permetre que es vulgui acabar amb unes restes arqueològiques d’alt valor cultural i històric com aquestes “.  

 

Estava catalogat com a BCIL (Bé Cultural d'Interès Local).
Estava catalogat com a BCIL (Bé Cultural d'Interès Local).

Vídeos

VOTV - Trobades a terra les restes del monestir de Sant Pere del Bosc a la Roca (28 maig 2020)