Nova campanya de seguretat per evitar les estafes a les persones grans

Última revisió 29-11-2019 15:44
27/11/2019

La Policia Local de la Roca del Vallès se suma a la difusió de consells de seguretat en una època on les persones grans cobren la pensió doble

Els Mossos d’Esquadra ha iniciat una campanya de seguretat anomenada “Pensió segura 2019”, amb l’objectiu de fer arribar a la ciutadania, en especial a les persones grans, recomanacions i consells per evitar ser estafats o robats. 

La campanya s’ha llançat coincidint amb el cobrament de les pensions dobles per part de la gent gran. En aquest sentit s’han preparat materials diversos com tríptics i cartells informatius que recorden les principals recomanacions per evitar ser víctima d’un delicte. 

Entre els consells que fa arribar el cos de Mossos a la ciutadania hi ha en primer lloc el de procurar que no s’acosti ningú al caixer o dins l’oficina mentre es treuen diners, portar la bossa de mà creuada al davant o una bossa a l’esquena que tanqui de forma segura, evitar fer confiança a persones desconegudes ni facilitar dades personals com adreça o dades bancàries. Per últim, si es vol retirar una quantitat important de diners en efectiu, és recomanable anar-hi amb algú de confiança i que en acabat guardeu els diners en un lloc segur. 

Els Mossos també alerten que cal estar atents que ningú els segueixi fins a casa, ja que poden intentar robar-los quan entren al portar o a l’ascensor, o poden intentar entrar al domicili fent-se passar per instal·ladors. Finalment, recorden que davant de qualsevol emergència o perill poden trucar al telèfon 112. 

Consells de seguretat dels Mossos
Consells de seguretat dels Mossos