Protecció Civil activa l'alerta d'una onada de calor durant els propers dies

Última revisió 31-07-2020 16:34
31/07/2020

L’Ajuntament de la Roca del Vallès recomana extremar les precaucions aquests dies i seguir els consells de seguretat que ofereix Protecció Civil.

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla PROCICAT per onada de calor davant de l’episodi d’altes temperatures que es viu des del 31 de juliol i que pot allargar-se fins la propera setmana. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, hi ha possibilitat de que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta època de l’any a gairebé tot Catalunya, en especial a l’interior. L’Ajuntament de la Roca del Vallès demana molt de seny a la ciutadania i que vetlli per la seva salut i la de les persones del seu voltant.

Algunes recomanacions a seguir

Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua. Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

Totes les recomanacions les podeu trobar en el següent enllaç.

 

Recomanacions durant l'onada de calor
Recomanacions durant l'onada de calor