Arrenquen els projectes de rehabilitació de la Rectoria i del Casal de Joves de Santa Agnès

Última revisió 02-02-2024 18:55
01/12/2023

El consistori ha aprovat la redacció dels projectes per a la rehabilitació integral de la històrica Rectoria, que esdevindrà un equipament públic, i per a la recuperació de l’activitat al Casal de Joves de Santa Agnès, un espai actualment en desús. 

L'Ajuntament de la Roca del Vallès ha aprovat aquest divendres 1 de desembre la rehabilitació integral de la Rectoria Vella de Santa Agnès de Malanyanes. L’objectiu és recuperar l’edifici, que actualment es troba en un estat de conservació deficient, per tal de convertir-lo en un equipament públic apte per a usos municipals. L’antiga Rectoria és un edifici històric i emblemàtic que, degut a les seves dimensions i ubicació, té potencial per esdevenir un espai central en la vida social del poble. La redacció del projecte constarà de 3 fases, la primera de les quals inclourà un seguit de trobades amb entitats per tal de definir un inventari de necessitats que permetin ajustar la reforma a les demandes reals dels potencials usuaris futurs. La contractació tindrà un cost total de 124.767.03€.  

D’altra banda, la Junta de Govern celebrada aquest divendres també ha donat llum verda a la redacció de l'avantprojecte per a la reforma del Casal de Joves de Santa Agnès, donant així el tret de sortida al procés per tornar a posar en funcionament l’edifici. L’espai està tancat des de fa temps perquè presenta mancances estructurals a nivell d’accessibilitat i instal·lacions que el situen fora de la normativa vigent. El cost d’aquest contracte serà de 12.640,63€. 

Marta Pujol, alcaldessa de la Roca del Vallès, ha afirmat: “Es tracta de dos projectes llargament reivindicats pels veïns i veïnes de Santa Agnès i que obriran nous horitzons en la vida social del poble. La ubicació i la mida de l’antiga Rectoria permetran oferir un òptim servei a l’espai de l’horta, mentre que amb la reobertura del Casal de joves seguim amb una de les línies principals d’aquest mandat: dotar al poble d’espais de lleure per a aquest col·lectiu”. 

Els treballs de redacció dels projectes de reforma dels dos edificis aniran a càrrec de l’empresa TDA Arquitectura i quedaran emmarcats en l’acord marc de redacció de projectes que ofereix l’Associació Catalana de Municipis (ACM). 

Avançant en els projectes estratègics 

La rehabilitació de l’espai de la Rectoria Vella és un dels cincs projectes estratègics que el govern de la Roca del Vallès té previst desenvolupar en aquest mandat 2023-2027. Les altres actuacions són la construcció del nou Casal de Joves de la Roca, la construcció del centre per a gent gran, la construcció del centre per a les entitats i la rehabilitació de la terrassa del Centre Cultural La Torreta, que permetrà reobrir aquest espai al públic.  

Des que va començar el mandat, l’Ajuntament està treballant en el desenvolupament d’actuacions estratègiques que serveixin per desenvolupar els eixos prioritaris del període 2023-27, que són, entre d’altres, l’atenció a les persones grans, la millora dels serveis adreçats al col·lectiu jove i el suport a les entitats en la seva tasca de dinamització i cohesió del municipi.  

Recentment, el consistori ha creat un equip tècnic específic per treballar en aquests objectius prioritaris, i a l’octubre l’alcaldessa, Marta Pujol; el regidor d’Urbanisme, Daniel Valls; l’arquitecte municipal; i la cap jurídica de territori de l’Ajuntament es van reunir amb la Generalitat de Catalunya per abordar diverses qüestions tècniques relacionades amb aquests projectes.