El Tribunal Català de Contractes desencalla el procés, permetent a l’Ajuntament implementar aquest projecte tan rellevant per a la ciutadania.

">

El projecte de càmeres lectores de matrícules es desencalla i s'executarà pròximament

Última revisió 09-05-2023 11:48
09/05/2023

El Tribunal Català de Contractes desencalla el procés, permetent a l’Ajuntament implementar aquest projecte tan rellevant per a la ciutadania.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès tirarà endavant el projecte d’implementació de càmeres lectores de matrícules a la via pública, que es trobava aturat degut a un recurs interposat per una de les empreses participants en el concurs públic, i que havia estat exclosa de l’adjudicació.

La darrera resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic permet al consistori continuar amb l’adjudicació, i demana que s’inclogui de nou en el procés a aquesta empresa. D’aquesta manera, es farà aviat una nova adjudicació i es preveu que el projecte s’executi en els pròxims mesos.

Es tracta d’un projecte molt important que suposarà un pas endavant per millorar la seguretat ciutadana, amb la instal·lació de 17 punts de control que registraran les matrícules dels vehicles que circulen pel municipi. Un d’aquests punts serà mòbil i s’instal·larà a un dels vehicles de la Policia Local, fet que millorarà l’eficàcia d’aquest servei.

Cal remarcar que aquests dispositius només gravaran els vehicles i creuran les matrícules amb les bases de dades policials, en cap cas es gravarà a persones ni es violarà el seu dret a la intimitat, tal i com es recull en la Llei Orgànica de Protecció de Dades. A més tampoc serviran per controlar el trànsit ni multar aquest tipus d’infraccions.

Els punts de captació de les imatges estaran degudament senyalitzats per remarcar que es controla els vehicles que entren i surten del municipi. Així, un dels objectius seria que les persones que tinguin intenció de delinquir desisteixin atenent que hi ha un sistema de vigilància afegit als recursos assistents.