El veïnat d'entre 70 i 79 anys de la Roca del Vallès quedarà immunitzat contra la Covid-19 properament

Última revisió 09-04-2021 14:09
09/04/2021

Les jornades de vacunació que es fan a diversos punts del municipi per a persones d’aquest col·lectiu amb cita prèvia finalitzaran la setmana vinent.

El procés de vacunació a la Roca del Vallès avança i properament tots els veïns i veïnes d’entre 70 i 79 anys hauran rebut almenys la primera dosi per immunitzar-se contra la Covid-19. Les jornades de vacunació s’estan fent al Centre Cultural de la Roca, al consultori de Santa Agnès i al Centre Cultural de la Torreta, per a les persones que tenen cita prèvia després que l'Àrea Bàsica de Salut els hagi trucat per concretar dia i hora.

L’Ajuntament va posar a disposició de l'ABS diversos equipaments per facilitar el procés de vacunació, permetent que les persones grans es poguessin vacunar al municipi amb totes les condicions de seguretat necessàries. Així, els centres culturals de la Roca i la Torreta acullen aquestes jornades coordinades per l’Àrea Bàsica de Salut de la Roca del Vallès, que preveu enllestir la vacunació amb Pfizer d’aquest col·lectiu de roquerols i roqueroles abans de Sant Jordi.

Augment de la positivitat al municipi

L’Ajuntament, però, fa una crida a la responsabilitat atenent les darrers dades de l’evolució de la pandèmia. De fet les xifres de nous positius no paren de créixer a la Roca del Vallès, i per aquest motiu cal extremar les precaucions. El batlle, Albert Gil, ha afirmat que “Ens trobem a la recta final d’un calvari inaudit, però ara no podem abaixar la guàrdia. Demanem a tota la població que faci ús de la mascareta i mantingui les distàncies, la nostra responsabilitat és la millor manera de fer retrocedir la pandèmia”.

En aquest mateix sentit, també es recorda a les persones que hagin rebut almenys una dosi, que les vacunes no prevenen de contraure el coronavirus i, per tant, poden encomanar-se igualment i transmetre’l al seu entorn. Per tant, fins que no s’aconsegueixi una immunitat de grup, cal que tothom sense excepció continuï portant la mascareta i mantenint les distàncies.