La Generalitat invertirà més de 123 milions d'euros per rehabilitar la planta potabilitzadora del Ter, situada al terme municipal de la Roca del Vallès

Última revisió 02-02-2024 18:55
30/11/2023

L’alcaldessa, Marta Pujol, i el regidor de Medi Ambient, Raúl Cano, van assistir a la visita del conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable del Ter.

L'alcaldessa, Marta Pujol, i el regidor de Medi Ambient i Pagesia, Raúl Cano, van assistir aquest divendres 24 de novembre a la visita institucional del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, David Mascort, a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable del Ter, situada als termes municipals de la Roca del Vallès, Cardedeu i Llinars del Vallès. En el transcurs de la jornada, el conseller d’Acció Climàtica va anunciar que l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) invertirà 123.132.547 milions d’euros en la rehabilitació i modernització de l’ETAP del Ter, la planta potabilitzadora més gran de Catalunya.

Entre d’altres actuacions, el projecte de modernització de la planta potabilitzadora preveu la construcció d’un nou dipòsit i una estació de bombament, així com la posada en marxa d’una unitat de desinfecció per ozonització i una nova instal·lació de desinfecció amb hipoclorit sòdic. També es preveu la rehabilitació dels filtres de sorra existents i la disposició de filtres de carbó actiu en gra. Els treballs tindran un període d’execució de 48 mesos i podrien estar enllestits a finals de 2028.

L’alcaldessa, Marta Pujol, va celebrar l’anunci d’una inversió que permetrà “millorar la conservació i tractament de l’aigua, mesures claus per combatre la sequera” i va recordar que recentment la Roca del Vallès ha entrat en preemergència per sequera. “Això ens indica que, si la situació no canvia molt, les restriccions per emergència no trigaran en arribar”. Per aquest motiu, ha indicat Pujol, “és necessari reduir al màxim el consum d’aigua, i en aquesta missió la planta potabilitzadora juga un paper clau”.

L’alcaldessa de la Roca del Vallès i el regidor de Medi Ambient van visitar l’Estació de Tractament d’Aigua Potable del Ter el passat 26 de setembre per tal de conèixer de primera mà el projecte de millora i rehabilitació d’aquesta planta que s’acaba d’anunciar. L’ETAP Ter, que va entrar en funcionament l’any 1966, té una capacitat de tractament de 8m3/segon i forma part de la xarxa d’abastament en alta Ter-Llobregat.