L’Auditori del Centre Cultural de la Roca acollirà el dissabte 19 de novembre l’acte públic de lliurament d’aquest guardó, impulsat per l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès.

">

La Roca del Vallès torna a posar en valor la memòria popular amb la 24a edició del Premi Romà Planas i Miró

Última revisió 07-11-2022 13:13
07/11/2022

L’Auditori del Centre Cultural de la Roca acollirà el dissabte 19 de novembre l’acte públic de lliurament d’aquest guardó, impulsat per l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès.

Arriba una nova edició d’un dels premis literaris més singulars del país. Es tracta de la 24a edició del Premi Romà Planas i Miró de Memorials Populars, que organitza l’Ajuntament de la Roca del Vallès a través del seu Arxiu de la Memòria Popular. Cada any es premia l’obra inèdita d’una persona que testimonia una època concreta de la nostra història, narrada en primera persona, per algú qui no és professional de l’escriptura.


El Jurat Popular de la 24a edició ja ha escollit les obres finalistes del certamen d'enguany, i s’anunciarà la guanyadora en un acte al Centre Cultural de la Roca el proper dissabte 19 de novembre, a les 12.30 h.


Les obres que enguany han estat les finalistes del certamen són:
•    “Records de deu dones” del Col·lectiu Pasta de Full.
•    “Baix continu” de Pere Grau
•    “Vida de mossèn Salvador Clariana i Boqué. Rector de Santa Coloma de Cervelló, 1955-1982” de Salvador Clariana i Boqué.


L’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès té per objectiu la recuperació, la conservació i la catalogació de tot tipus de documentació autobiogràfica, memòries, reculls de correspondència, testimonis, etc. i potenciar el seu fons documental esdevenint un punt de referència internacional en l’àmbit del memorialisme. Per aquest motiu convoca anualment el Premi Romà Planas i Miró de memòries populars, on l’autor/a guanyador/a rep com a premi 1.300 euros i la publicació de la seva obra.


Formen part del Jurat Popular les següents persones:
David Espunya i Vila
Montserrat Homs
Enric J. Vilajuana i Bosch
Jordi Olivella Rius
I del Jurat Estatal:
Antonio Castillo Gómez
Josep Maria Figueres Artigues
Victor Méndez Baiges
Jordi Molet Cateura
Assumpta Montellà Carlos