Tot a punt per a la retirada de les bandes rugoses de control de velocitat situades a l'entrada de Santa Agnès

Última revisió 09-02-2024 14:31
18/10/2023

Les bandes rugoses seran substituïdes provisionalment per un radar, que permetrà seguir efectuant un control de la velocitat en aquest tram de la via BV-5105.

Dilluns 23 d’octubre està prevista la retirada de les bandes rugoses actualment existents a l'accés de Santa Agnès de Malanyanes. Tot i que ajuden a millorar la seguretat viària, les bandes generen importants molèsties acústiques als veïns i veïnes, ja que es tracta d’una via molt transitada. En aquest sentit, i a fi de seguir garantint la seguretat en aquest tram de la carretera BV-5105, el Servei Català del Trànsit instal·larà en els propers dies un radar fix de control de velocitat en aquest tram de la carretera, substituint així les bandes rugoses per un altre element de seguretat viària. La instal·lació del nou radar s’emmarca en el projecte global de millora de l’accés viari a Santa Agnès de Malanyanes acordat amb la Generalitat de Catalunya, que inclou com a actuació troncal la construcció d’una nova rotonda. El radar funcionarà provisionalment fins la realització de la rotonda.

El projecte de rotonda ha estat aprovat aquesta mateixa setmana per part de la Generalitat i tindrà un cost total aproximat de 974.000 euros. L’inici de les obres està previst per al primer semestre de 2024. El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de la Roca del Vallès, Daniel Valls, ha destacat que l’eliminació de les bandes té per objecte “atendre les reiterades demandes dels veïns i veïnes de la zona, que estaven sotmesos a molèsties acústiques continuades degut a l’elevat trànsit d’aquesta via” i defineix la instal·lació del radar com “la primera mesura en el projecte de reformulació de l’accés a Santa Agnès de Malanyanes, que permetrà una pacificació i una major fluïdesa del trànsit en aquest tram de la carretera BV5105”