L’encesa dels llums serà el 13 de desembre, i es preveuen desenes d’activitats a la Roca, la Torreta i Santa Agnès.

">

Viu el Nadal intensament a la Roca del Vallès

Última revisió 09-12-2022 10:40
09/12/2022

L’encesa dels llums serà el 13 de desembre, i es preveuen desenes d’activitats a la Roca, la Torreta i Santa Agnès.

Arriba l’època més màgica de l’any i l’Ajuntament i entitats ja ho tenen tot a punt perquè la ciutadania el pugui gaudir amb il·lusió. Després d’uns anys amb modificacions i cancel·lacions per culpa de la pandèmia, enguany es preveu recuperar la normalitat total en totes les activitats previstes als tres nuclis.

El regidor de Cultura i Festes Populars, David Espuña, ha animat a tothom a participar de les activitats, “per viure aquesta etapa plena de tradició, amor i il·lusió al nostre municipi, gràcies a la tasca de les diverses entitats i personal municipal”. Per la seva banda, la regidora de Comerç, Raquel Vilardebó, ha explicat: “Hem invertit per afavorir la campanya comercial, millorant la il·luminació nadalenca, perquè creiem que un poble amb un comerç local fort és un poble viu”.

Tot seguit trobareu la relació dels actes que es faran durant les properes setmanes:

Encesa dels llums de Nadal

El tret de sortida de la il·luminació nadalenca serà el 13 de desembre, amb l’encesa de tots els guarniments nadalencs. Enguany s’han col·locat 37 nous punts de llum, entre els quals destaquen el  “Bon Nadal” a les entrades de Santa Agnès, la Roca i la Torreta, un panell a l’eix comercial de la Roca, i llums per poder il·luminar els arbres que hi ha a l’entrada de Santa Agnès i l’arbre gran que hi ha a la rotonda del carrer Costa Brava de la Torreta. L’horari d’encesa de la decoració nadalenca serà de 18 a 22 h.

Encesa dels arbres de Nadal

Com cada any, es farà un acte a cada nucli per celebrar l’encesa dels arbres de Nadal que hi ha instal·lats:

  • a Santa Agnès, a la plaça Fontanelles, que serà el 16 de desembre a les 18 h
  • a la Torreta, a Can Tàpies, que serà el 16 desembre a les 19 h, i per últim,
  • a la Roca, a la plaça de l’Ajuntament, que serà el dissabte 17 a les 18 h

Tions per tot el municipi

Aquests troncs màgics estaran repartits per diversos carrers i places per recordar a la canalla que cal alimentar-los i cobrir-los amb una manta, fins el dia que toqui fer-lo cagar. N’hi haurà un de molt gran al costat de cada arbre de Nadal a la Roca, la Torreta i Santa Agnès, i se’n repartiran molts més de petits per diversos llocs del municipi.

Tió Solidari per la Marató de TV3

Per altra banda, es farà un espectacle familiar amb un Tió Solidari el 18 de desembre, a les 11.30 h a la Plaça Can Torrents, organitzat pels Diables.

Pessebre Vivent de la Torreta

L'entitat que ho organitza, els Amics del Pessebre Vivent de la Torreta, organitzen novament aquest espectacle tradicional a l’entorn de Can Tàpies. Les representacions seran el 17 i 18 de desembre de 18 a 20 h. La venda anticipada d’entrades serà a Can Tàpies des del dilluns 12 fins al divendres 16 de 17 a 19 h i dissabte 17 de 10 a 12 h.

Parc de Nadal

El CEM torna a acollir els inflables pels petits de casa a l’interior i l’skatepark a l’exterior. Enguany els joves hi trobaran també tallers i activitats de cultura urbana. Es farà del 27 al 30 de desembre, en horari de matí i tarda (skatepark només a la tarda).

Activitats a Santa Agnès

El teixit associatiu del nucli ha preparat diverses activitats durant totes aquestes setmanes. El 15 de desembre es farà un taller de decoració de l’arbre de Nadal; el 18 de desembre hi haurà un taller de fanalets i després es farà cagar al tió; el 19 hi haurà la benedicció del pessebre de la parròquia i una cantada de nadales; el 25 es farà la tradicional Missa de Nadal; el 27 hi haurà el Ball de Nadal al Centre Cívic amb una orquestra; l’1 de gener es farà la quina popular; i el 6 de gener se celebrarà l’epifania a la parròquia.

Patges Reials

Els nens i nenes podran deixar els seus desitjos expressats en les cartes als Patges Reials, que les recolliran i faran arribar a Ses Majestats. Serà:

  • A Santa Agnès, el 30 de desembre a les 17 h al Centre Cívic
  • A la Torreta, el 30 de desembre a les 17.30 h al Centre Cultural
  • A la Roca, l’1 de gener a les 17 h al Centre Cultural

 El 5 de gener serà el dia en que vindran els Reis Mags

Com cada any, els Reis Mags arribaran a la Roca, la Torreta i Santa Agnès. Es faran els recorreguts habituals pels carrers de cada nucli. A la Torreta, prèviament, els infants podran gaudir d’un taller de fanalets. Properament ampliarem la informació amb els recorreguts exactes de les Cavalcades i les activitats paral·leles.