Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Inici Notícies Cultura 10è aniversari Biblio la Roca

Inici » Notícies » Cultura


10è aniversari Biblio la Roca

Biblio.laroca celebra el seu 10è aniversari

Després de deu anys el servei de la Biblioteca Municipal segueix essent un dels més sol•licitats i valorats per la ciutadania de la Roca del Vallès
Tobareu tota la informació de la programació del 10è aniversari aquí: http://issuu.com/larocadelvalles/docs/cartell_10__aniversari_biblio

La Biblioteca municipal de la Roca celebra enguany el seu desè aniversari amb una programació especial d’activitats. La Biblio.laroca es va inaugurar a l’abril del 2003 i des de llavors el seu recorregut ha estat molt intens i dinàmic. El servei ha anat evolucionant i creixent per tal d’adaptar-se a les necessitats dels seus usuaris, protagonitzant diverses ampliacions d’espais, horaris i serveis.

Actualment la biblioteca de la Roca és un espai de 900m² distribuït en 4 zones/ambients diferents. Amb 40 hores setmanals d’obertura al públic presenta una àmplia oferta de serveis pensats per a tots els públics i centrats en préstec, consulta, informació, accés a noves tecnologies (ofimàtica, connexió wi-fi, internet), aprenentatge, entreteniment, informació local, formació d’usuaris, racó de pares, aula d’estudi, serveis específics a escoles, racó del lector i una àmplia varietat d’activitats culturals i de foment de lectura (hores del conte, tertúlies literàries, clubs de lectura juvenils, tallers familiars, xerrades, exposicions, espectacles familiars, presentacions, hores del conte en anglès, concerts i un llarg etc ...).

Tanmateix la Biblio.laroca també s’ha especialitzat en un espai de documentació dedicada a l’època de la prehistòria al Vallès Oriental, en clara sintonia amb el Parc Arqueològic la Roca del Vallès. Finalment, i des de l’any 2011, ha posat a l’abast dels lectors i amants de la lectura el Bibloca, el seu bloc literari http://bibloca.blogspot.com.es/ que registra una mitjana de 250 consultes mensuals.

Al llarg d’aquest 10 anys de servei l’han visitat 560.000 usuaris, el que representa una mitjana de 55.500 visites mensuals i de 225 visites diàries. S’ha realitzat més 225.000 préstecs,  25.000 préstecs anuals. A remarcar que des del 2009 es superen cada any les 60.000 visites i els 30.000 préstecs. Cada any es connecten 5.000 usuaris a internet i 4.000 al servei de wi-fi. S’oferten una mitjana de 70 activitats culturals a les que assisteixen unes 4.500 persones de forma anual. El 43 % de la població del municipi s’ha fet el carnet d’usuari per poder accedir de forma gratuïta a tots els serveis que la biblioteca municipal ofereix.

Biblio.laroca iniciarà els actes de celebració amb una exposició fotogràfica de creació pròpia que recollirà en imatges el que han estat aquests 10 anys de recorregut. El mes d’abril recollirà el gran guix d’actes de celebració: un taller conte especial aniversari, dues xerrades amb escriptors, dos clubs de lectura, una hora del conte en anglès, un taller de lectura per al públic infantil, un espectacle de teatre familiar i el lliurament de premis del concurs de punts de llibre de la biblioteca. Al llarg de l’any biblio.laroca continuarà organitzant activitats culturals que inclouran activitats per commemorar una data tan significativa.

 Informar incorrecció