Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Medi Ambient Parc de la Serralada Litoral
Parc de la Serralada Litoral

L'Ajuntament d'Alella i el Consorci del Parc de la Serralada Litoral signen el conveni de cessió d'ús de la masia de Can Magarola

 

La cessió, a precari, és per un termini de 20 anys i l'acord estableix que el Consorci es farà càrrec de les obres d'adequació i de les despeses de consum, manteniment i conservació
L'alcalde de l’Ajuntament d'Alella, Andreu Francisco,  i el president del Consorci del Parc de la Serralada Litoral, Rafael Ros, van formalitzar, ahir dilluns 23 de setembre, el conveni que convertirà la masia de Can Magarola en la nova seu del Consorci, l'ens encarregat de la gestió d'aquest espai d'interès natural que comparteixen el Maresme i el Vallès Oriental.
Segons el conveni d’autorització d’ús, el Consorci es farà càrrec de les obres d’adequació de les dependències i de les despeses de consum, manteniment i conservació. Les obres d’adequació tenen un pressupost de 85.000€ que seran sufragats pel Consorci a partir d’una aportació extraordinària de tots els municipis integrants. Les obres es licitaran el proper mes d'octubre i, si es compleixen les previsions, el trasllat podria fer-se efectiu a inicis de l'any vinent.

Les dependències del Consorci s’ubicaran a la primera planta de la masia, on hi haurà els despatxos i l’oficina dels guardes, l’arxiu, una sala d’exposicions i la sala de juntes, els vestidors, els serveis i un espai office. A més s’autoritza l’ús d’espais exteriors com l’aparcament, la terrassa i el pati interior. El Consorci també podrà fer servir, sota sol•licitud prèvia, altres espais, com el celler, la cuina i l’observatori astronòmic. El projecte d'adequació inclou la instal•lació d'una caldera de biomassa que alimentarà el sistema de calefacció de l'equipament. El Parc es compromet a col•laborar amb l’Ajuntament en la creació i difusió d’itineraris de les fonts d’Alella, en la custòdia del territori en el sector del Torrent del Fonoll i en el manteniment dels miradors de Nou Pins i del Torrent del Fonoll.
El president del Consorci, Rafael Ros, ha destacat la importància d'aquest canvi d'ubicació que "permetrà concentrar tots els recursos en un mateix espai i en un lloc estratègicament situat i de fàcil accés a les portes del Parc".