Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Totes les notícies Sanitat i salut Campanya de prevenció del glaucoma
Campanya de prevenció del glaucoma
Sanitat i salut
dijous, 7 de juliol de 2016 13:30
 

Torna la campanya de prevenció del glaucoma a La Roca del Vallès. Trobaràs una unitat mòbil de l'Institut Oftalmològic Tres Torres (IOTT) del dilluns 18 al divendres 22 de juliol a la Plaça de l'Era

 

A partir del proper dilluns 18 de juliol es farà una campanya de revisions gratuïtes de prevenció del Glaucoma al municipi de la Roca del Vallès, amb una unitat mòbil de l’Institut Oftalmològic Tres Torres (IOTT) i amb la col·laboració de l’Ajuntament.  Aquesta campanya de prevenció del glaucoma i degeneració macular associada a l’edat (DMAE) es farà amb aquest calendari:
 
Del dilluns 18 i fins al divendres 22 de juliol, cada dia de 10 a 14 h i de 15 a 18 h, a la Plaça de l’Era.
 
A la revisió de la unitat mòbil de l' IOTT es mesuren les agudeses visuals en autorefractòmetres, la pressió intraocular en tonòmetre computeritzat i es verifica l'agudesa visual en ullera de proves. Les visites són gratuïtes i es realitzen amb l'objectiu de prevenir aquestes malalties oculars, i alhora fer un estudi de la incidència del glaucoma i de la degeneració macular associada a l' edat entre la població a Catalunya. Per aquest motiu, la campanya s'ha realitzat també a altres municipis del territori català.
Per tal de prevenir l'aparició de glaucoma i la degeneració macular convé sotmetre’s a una revisió completa dels ulls periòdicament, sobretot a partir dels 40 anys. L'hipertensió ocular, la miopia elevada, la diabetis o la hipermetropia són alguns dels factors de risc per a una malaltia, a la que són més propenses les persones que segueixen un tractament amb corticoides i les que tenen familiars directes que pateixin glaucoma.
El glaucoma és una malaltia ocular crònica en la qual es produeix una pèrdua de visió de caràcter irreversible quan es danya el nervi òptic. Pot donar lloc a una pèrdua parcial de la visió que pot desembocar en ceguesa. Es tracta d'una malaltia silenciosa, que no presenta cap simptomatologia en el seu estadi inicial. Per aquest motiu, és necessari el seu control mitjançant visites periòdiques a l'oftalmòleg.
 
Pel que fa a la degeneració macular associada a l'edat (DMAE), aquesta s’ha convertit en una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys. És una malaltia progressiva degenerativa que afecta el centre de la retina. El dany que pateix la màcula afecta a la visió fina, impedint activitats com la conducció, la costura o la lectura.