Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Medi Ambient Informació plaga Xylella
Informació plaga Xylella
 

Informació i mesures de prevenció de la plaga “Xylella fastidiosa” que causa greus danys a les plantes de casa nostra


Xylella fastidiosa
 és un bacteri que pot causar danys greus en una gran diversitat de plantes cultivades, ornamentals i silvestres. Pot afectar cultius de gran importància econòmica a casa nostra com la vinya, l'olivera, els cítrics, els ametllers... Pot tenir més de 300 plantes hostes i es transmet per material vegetal de plantació i d'una planta a l'altra per insectes vectors.

Es tracta d’un bacteri que provoca un decaïment ràpid i generalitzat de la planta, i en els casos més greus, la seva mort. La principal via de propagació de la Xylella és el comerç de plantes contaminades provinents de zones on és present. 
 
Actualment, aquesta plaga continua extenent-se pel sud d’Itàlia, i s’han detectats focus a França (Costa Blava i Còrsega), Alemanya, Illes Balears i enguany també a Alacant. A Catalunya continuem estant lliures d’aquest bacteri. La Direcció General d’Agricultura a través del Servei de Sanitat Vegetal està fent una àmplia campanya informativa per evitar que la Xylella s’introdueixi i propagui pel nostre territori. La seva eradicació, una vegada detectada, és molt difícil. La millor estratègia és la prevenció, per la qual cosa és fonamental, que qualsevol sospita de la seva presència, es comuniqui immediatament al Servei de Sanitat Vegetal ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ). En el web www.gencat.cat/agricultura/sanitat, trobareu tota la informació sobre aquesta plaga. 

Per a més informació podeu consultar la fitxa de la plaga