Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Medi Ambient L’Ajuntament retira 18 nius de cotorra argentina a Can Tàpies
L’Ajuntament retira 18 nius de cotorra argentina a Can Tàpies

L’actuació forma part del projecte de Gestió integrada de la cotorra argentina impulsat per la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu controlar la proliferació d’aquesta espècia invasora.

Dimecres 23 de gener l’Ajuntament de la Roca del Vallès –a través de la Regidoria de Medi Ambient- va dur a terme la retirada d’un total de 18 nius de cotorra argentina a la zona de Can Tàpies; entre ells, els caus d’aquesta espècia invasora ubicats al camí escolar. El niu més gran enretirat durant l’actuació executada a la Torreta tenia un pes aproximat de més de 70 kg.

En aquests moments únicament resten tres petits nius de cotorra argentina, que no representen, però, cap risc de seguretat i que és previst que també s’enretirin properament.

Un cop acomplerta aquesta enretirada el consistori iniciarà ara la segona fase del projecte de Gestió integrada de la cotorra argentina, consistent en el control de la colònia d’aquest espècimen mitjançant la captura d’exemplars adults i la posterior retirada dels nius que puguin aparèixer a Can Tàpies. Aquesta tasca s’estendrà paulatinament a tot el municipi per tal de detectar la possible formació de colònies en la seva fase inicial.