Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura La Biblioteca Municipal ofereix un nou servei de préstec de tauletes
La Biblioteca Municipal ofereix un nou servei de préstec de tauletes

Podrà disposar d’aquest servei qualsevol persona que s’acrediti presentant el carnet d’una biblioteca de la Xarxa de Lectura Pública de Catalunya.

La Diputació de Barcelona ha proporcionat unes cinc-centes tauletes tàctils a totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona; entre elles la de la Roca del Vallès, que posa a disposició de tots els seus usuaris un servei de préstec de dues tauletes dins les instal·lacions de l’equipament.

El nou servei té com a objectiu donar accés a Internet, facilitar els tràmits entre els ciutadans i l’administració i accedir de manera directa als recursos de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Així, amb aquesta iniciativa també es vol ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir, així, l’escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. També permet utilitzar l’espai de la biblioteca de forma flexible i sumar punts de servei d’accés a Internet.

Com en puc fer ús?

Podrà disposar d’aquest servei qualsevol persona que s’acrediti presentant el carnet d’una biblioteca de la Xarxa de Lectura Pública de Catalunya. Per a utilitzar el dispositiu, doncs, l’usuari només pot emprar-lo dins la biblioteca; i aquest es connecta a Internet mitjançant el Wi-Fi de l’equipament.

Les tauletes estan configurades de manera que, a banda de la navegació habitual per Internet, es pugui accedir directament a una selecció d’aplicacions mòbils com BibliotequesXBM, Bibliojuga amb el Gènius i eBiblio (aplicació de préstec de documents electrònics), així com també als recursos digitals de Naxos Music Library, In-edit TV, audiollibres, Biblioteca Virtual o el Catàleg Aladí.