Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura La Roca del Vallès commemora el 40è aniversari de les primeres eleccions municipals democràtiques amb una exposició i una conferència
La Roca del Vallès commemora el 40è aniversari de les primeres eleccions municipals democràtiques amb una exposició i una conferència

Del 3 al 14 de juny, el Centre Cultural de la Roca acollirà la mostra “Fa 40 abrils a la Roca”.

L’Ajuntament, l’Arxiu Municipal de la Roca del Vallès (AMRV) i l’Arxiu de la Memòria Popular (AMP) se sumaran del 3 al 9 de juny a la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius; una iniciativa que commemora arreu del món la fundació el 9 de juny de 1948 del Consell Internacional d’Arxius, un organisme no governamental que promou l’ús, el desenvolupament i la conservació del patrimoni arxivístic.

Des del 2011, l’AMRV i l’AMP celebren aquesta diada amb l’organització de diverses activitats relacionades amb la història local i els arxius. Amb tot, enguany, la festivitat adquireix un caràcter especial. I és que aquest 2019 la Setmana Internacional dels Arxius coincideix amb la commemoració –el passat 3 d’abril- del 40è aniversari de la convocatòria de les primeres eleccions municipals democràtiques.

Per tot plegat, els dos arxius i el consistori han dissenyat dues propostes obertes a tota la població que tindran aquesta efemèride com a gran protagonista. La primera d’elles serà l’exposició “Fa 40 abrils a la Roca”; un projecte que recopila elements representatius d’aquell moment històric i que han estat cedits pels veïns i veïnes. La mostra es podrà visitar del 3 al 14 de juny al Centre Cultural de la Roca i l’acte d’inauguració tindrà lloc el dimarts 4 de juny, a partir de les 19 h.

El col·loqui queda ajornat fins a nova data

I properament, en una data encara per confirmar, també se celebrarà la conferència “Experiències dels alcaldes 1979-2019, primera i darrera legislatura democràtiques”.

L’Ajuntament convida els veïns i veïnes a prendre part activament d’ambdues propostes i a compartir la seva experiència a les xarxes socials amb les etiquetes #FA40ABRILS, #SIAC19, #IAW19 i #DesigningYourArchives.