L'Ajuntament demana que les persones passegin el gos amb corretja per les zones forestals

Última revisió 12-11-2020 17:03
12/11/2020

Els Agents Rurals de la Generalitat alerten que els gossos poden espantar els animals d’explotacions ramaderes i els salvatges, i aquests provocar algun incident.

Les zones forestals de la Roca del Vallès són perfectes per gaudir de la natura i fer un bon passeig, però cal prendre certes mesures per aconseguir una bona convivència amb les persones que hi treballen i hi desenvolupen activitats importants per la conservació de l’entorn natural. Així, l’Ajuntament demana que quan s’hi vagi sempre se segueixin els camins i no es vagi camp a través, i que les persones es vesteixin almenys amb una peça de roba de color viu, com per exemple vermell o groc. També cal controlar els gossos perquè no marxin i puguin provocar algun incident, fet pel qual es recomana portar-los lligats, amb corretges llargues perquè tinguin més mobilitat.

Els Agents Rurals de la Generalitat expliquen que ens trobem en plena temporada de caça, i hi ha diverses persones que treballen els boscos cada dia de la setmana per reduir el nombre d’exemplars de senglars. Recorden que els caçadors treballen de 7 del matí fins que es fa fosc, i la temporada no finalitza fins el 21 de març. Normalment es caça els dijous, diumenges i festius, però en cas de superpoblació d’animals la Generalitat dona una autorització especial per la caça major cada dia de la setmana. La feina dels caçadors és important per minimitzar els danys als conreus i la pagesia.

Els gossos poden provocar incidències, sobretot si es posen a seguir un rastre i espanten als animals salvatges. Aquests poden desplaçar-se i arribar fins a zones habitades, podent provocar algun problema de trànsit. Els Agents Rurals alerten que en molts espais forestals està totalment prohibit anar amb els gossos sense lligar, ja que també tenen un impacte en les explotacions ramaderes, espantant els animals de pastura i entrant en conflicte amb els ramaders i els gossos pastors.

Així, es demana al veïnat que quan vagi a gaudir de la natura també prengui algunes precaucions per no interferir en la tasca de ramaders i caçadors.

Els gossos poden espantar els animals salvatges i, aquests, crear algun incident
Els gossos poden espantar els animals salvatges i, aquests, crear algun incident