Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Serveis / Equipaments

Equipaments (22) Serveis (17)

L'Actualitat

al teu correu
Envia'ns el teu correu-e per a estar informat de totes les notícies i activitats de la Roca
Visc a la Roca Notícies Túnel de Parpers: simulacre d'accident amb 175 persones
Túnel de Parpers: simulacre d'accident amb 175 persones
divendres, 23 de març de 2012 12:39

El túnel de Parpers a la C-60, entre la Roca del Vallès i Argentona, va acollir la matinada de dimarts, 20 de març, un simulacre d'accident de trànsit amb múltiples víctimes,

 

organitzat per la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) i la Direcció General de Carreteres de la Generalitat, i en el qual van participar-hi 175 persones.
L'objectiu del simulacre era provar el funcionament i aplicació del Pla d'Autoprotecció PAU de la instal·lació, del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, així com la resposta i coordinació entre els diferents cossos operatius.
El simulacre va consistir en l'accident entre un minibús i un cotxe. A conseqüència de la topada es va produir un incendi. També hi havia un altre cotxe implicat amb un ferit atrapat que va ser excarcerat, i uns 15 turismes més, aproximadament, que van quedar atrapats perquè circulaven darrera els vehicles implicats en l'accident. El balanç final del simulacre va ser d'una persona morta per cremades, 5 ferits greus, 4 de lleus i una vintena de persones il·leses.
En aquest exercici va participar-hi personal de la Direcció General de Carreteres, del túnel i del Centre de Control de Carreteres de VIC; i efectius de la Direcció General de Protecció Civil, de Bombers de la Generalitat (sis vehicle de Granollers), Sistema d'Emergències Mèdiques, Mossos d'Esquadra, Policia Local d'Argentona i Policia Local de la Roca del Vallès. A més de la Creu Roja i del telèfon d'emergències 112.
Els túnels de Parpers estan formats per dos túnels paral·lels, un per sentit de la marxa, d'uns dos quilòmetres de longitud cadascun. Cada túnel té dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada i vorals. Durant l'any passat van registrar un trànsit de 49.020 vehicles diaris de mitjana. El novembre de 2009, la Generalitat va concloure les obres de modernització de les instal·lacions, la senyalització i els sistemes de control i de seguretat dels túnels amb una inversió total de 6,4 milions d'euros.