Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Cultura Reunió amb la direcció del Memorial democràtic de la Generalitat de Catalunya
Reunió amb la direcció del Memorial democràtic de la Generalitat de Catalunya

memorial_democratic.jpg

El dijous 25 d’octubre, a les 10,00 hores, es va fer una reunió a la Direcció del Memorial Democratic de la Generalitat de Catalunya per parlar de l’Arxiu de la Memòria Popular.

Per part de l’Ajuntament de la Roca del Vallès, hi van participar la Regidora de Patrimoni Cultural, Sra. Montserrat Ametller i Viñamata i el Tècnic responsable de l’Arxiu de la Memòria Popular, Sr. Giovanni Marzocchi, i per part del Memorial Democràtic, hi van participar el seu Director, Sr. Jordi Palou-Loverdos, el Sr. Josep Calvet i la Sra. Maria Teresa Renedo, Tècnics del Memorial Democràtic.
Després d’explicar la història de la creació de l’Arxiu de la Memòria Popular, es va parlar de la possibilitat d’engegar un procès de col·laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de recopilar i salvaguardar els testimonis de les persones que d’una forma o l’altra han estat protagonistes dels moments històrics més importants del nostre país.
Per part de la Direcció del Memorial Democràtic s’ha manifestat la voluntat de col·laborar d’una forma més estricta a la vida de l’Arxiu de la Memòria Popular i al Premi “Romà Planas i Miró” de memorials populars que enguany ha arrivat a la seva 15a edició.
S’ha parlat de la possibilitat, entre altres, de poder crear una Menció Especial “Memorial Democràtic” que s’atorgaría cada any a l’autobiografía o memòria autobiogràfica que reflectís d’una forma més enriquidora des d’un punt de vista històric, el procès de la  Transició Democràtica vist pels ulls dels directes protagonistes dels fets.
També s’ha contemplat la possibilitat de participar, com a membre del Jurat Estatal del Premi, del Director del Memorial Democràtic.