Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Mobilitat Constitució de l’Associació Àmbit B30
Constitució de l’Associació Àmbit B30

El proper dimarts 21 de maig, a les 10 del matí, tindrà lloc, a l’Auditori Maxwell del Laboratori de Llum de Sincrotró ALBA, la constitució de l’associació Àmbit B30.

El proper dimarts 21 de maig, a les 10 del matí, tindrà lloc, a l’Auditori Maxwell del Laboratori de Llum de Sincrotró ALBA (carretera BP 1413, de Cerdanyola del Vallès a Sant Cugat del Vallès, km 3.3, Cerdanyola del Vallès), la constitució de l’associació Àmbit B30.

Amb aquesta constitució formal començarà una nova etapa formada, inicialment, per 53 organitzacions, amb l’objectiu de convertir-se en un dels principals pols industrials i de manufactura avançada del sud d’Europa.

Durant l’acte es farà també la presentació del treball que s’està realitzant amb el Pla d’Actuació de l’Àmbit b30, a càrrec de Xavier Marcet, LTC Project.

Cal recordar que B-30 són 23 municipis, en el pas d'aquest tram de via, d'uns 50 km. Aquest àmbit té una superfície de 485 km2, una població de 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones. Hi ha un total de 1.296 empreses (33.089  treballadors) del sector industrial de nivell tecnològic mitjà-alt/alt. El conjunt de la B-30 agrupa prop del 25% de les patents espanyoles i europees de la Regió Metropolitana de Barcelona. A més, gràcies a la presència de diferents universitats, hi ha un elevat pes d'articles científics publicats, concretament un 22%. El 48% de la inversió en R+D de tota la Regió Metropolitana de Barcelona es troba en aquest territori de la B-30.

Els municipis que conformen l’àmbit de la B-30 són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, el Papiol, Granollers, la Roca del Vallès, Martorell, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vilanova del Vallès.