Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Medi Ambient Preservació fauna
Preservació fauna
 

Medi Ambient recorda la necessitat de protegir les orenetes i els seus nius atès el seu caràcter d'espècie protegida. Consulta aquí la informació

 

Preservació de la fauna que habita en els edificis
Algunes espècies d'ocells protegides habiten en edificis, fer-los mal o malmetre els nius està regulat pel codi penal i és delicte. 

Algunes espècies que nidifiquen i viuen en els edificis són beneficioses per a les persones. Els forats de ventilació de sostres i terrats, les mitgeres amb forats, els ampits de les façanes, etc. Són espais potencialment aptes pera a aquestes espècies i cal preservar-los. No en tanqueu l'accés ni els inutilitzeu.

Altres estructures dels edificis són trampes mortals per a aquestes espècies, com ara tubs d'extracció de fums de cuines i calderes. Cal protegir-los amb reixetes o terminals adients per impedir que els animals puguin caure-hi i morir.

La majoria d'aquestes espècies estan protegides per la llei i és prohibit de causar-los dany i destruir-ne els nius. El Codi penal tipifica com a delicte la destrucció dels nius d'espències protegides. Algunes d'aquestes espècies són les següents: Falciots (Apus apus), Ballesters (Tachymarptis melba), oreneta cuablanca (Delichon urbica), oreneta vulgar (Hirundo rústica), ratpenats (diverses espècies), xoriguers (Falco tinnunculus), falcons (falco peregrinus) i gralles (Corvus monedula)

Per a qualsevol dubte o aclariment, contacteu amb els agents rurals  de la vostra comarca o bé truqueu al 93 561 70 00.