Portada Mail Suscriure's a les notícies RSS

Què és el terrorisme?
Seguretat i convivència
dimecres, 23 d'agost de 2017 11:06
 

Què és el terrorisme? Definició del concepte de terrorisme per a nens i nenes

 

Sabem que els nostres nens i nenes són curiosos i tenen afany d'aprendre i conéixer, i sovint ens fan preguntes, algunes d'elles compromeses o amb una certa complexitat per respondre-les. Arran dels darrers fets que ha patit el nostre país, és normal doncs, que els nostres infants i adolescents ens facin preguntes sobre el terrorisme i les seves conseqüències, donat que els mitjans de comunicació en parlen amb més intensitat des de fa una setmana.

El terrorisme és la utilització de la violència, d’una manera sistemàtica i sovint indiscriminada, en la lluita social, política i religiosa. Aquesta violència pot ser practicada per un estat, un partit o un grup reduït de persones organitzades o persones que segueixen les seves idees i pretenen imposar la seva manera de pensar als altres. En definitiva, el terrorisme és un concepte que fa referència a l’ús de violència o amenaça de violència per part d’individus o grups de persones per coaccionar a governs o entitats polítiques a respondre a demandes d’ordre polític, social o religiós sense tenir en compte els efectes a les persones innocents.
 
Algunes de les pràctiques terroristes més freqüents són els segrests, tortures i atemptats a petita o gran escala i de manera més o menys sistemàtica amb el propòsit d’acoquinar o amenaçar. 

Podeu descobrir més del terrorisme a través d’aquest vídeo animat fet pel programa Info K de la Televisió Pública de Catalunya, titulat “Què és el terrorisme?” del dia 23 de març de 2017, on s'explica de forma molt gràfica i entenedora: http://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/que-es-el-terrorisme/video/5657891/